Ο Αμερικανός συγγραφέας και ακτιβιστής της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, Dan Savage, μοιράστηκε τις σκέψεις του σχετικά με την εξέλιξη των ασφαλών χώρων, μετά τη μαζική επίθεση στο ΛΟΑΤΚΙ+ club του Κολοράντο Σπρινγκς, που άφησε πίσω του πέντε νεκρούς και 25 τραυματίες το Σαββατοκύριακο.

 «Δεν είναι μόνο ότι τα γκέι μπαρ υποτίθεται ότι είναι ένας ασφαλής χώρος. Οι άνθρωποι που μισούν τους κουήρ ανθρώπους θέλουν να παραμένουμε σε ιδιωτικούς χώρους. Πίσω από κλειστές πόρτες. Κάπου, που δεν χρειάζεται να μας δουν. Και οι πόρτες ενός γκέι μπαρ είναι οι πόρτες που κρατάμε το queerness μας εκεί πίσω. Είναι μέρη που μπορούμε να πάμε και να είμαστε μαζί και να μην τους *ενοχλούμε* με το γεγονός της ύπαρξής μας. Εδώ, το queerness υπάρχει ξεχωριστά από τα βλέμματα μίσους και μπορούμε να ξεχάσουμε *ότι* υπάρχουν. Όχι τα στρέιτ άτομα. Υπάρχουν στρέιτ άτομα σε γκέι μπαρ και κλαμπ. Οι φίλοι μας. Αλλά, πίσω από αυτές τις πόρτες μπορούμε να ξεχάσουμε – μπορούμε να σταματήσουμε τη δυσπιστία μας – και να προσποιηθούμε, ότι οι άνθρωποι που μισούν δεν υπάρχουν».

Ο 58χρονος συγγραφέας αναφέρθηκε στους πυροβολισμούς στο Κολοράντο Σπρινγκς, γράφοντας:

«Μια επίθεση, όπως αυτή, λέει «ούτε εδώ». Πίσω από τις κλειστές πόρτες δεν είναι αρκετά καλό για *αυτούς* να υπάρχουν. Δεν είναι ότι θέλουν να υπάρχουμε μακριά από τα μάτια μας. Δεν θέλουν να υπάρχουμε καν».

Ο Savage συνεχίζει:

«Η επιδρομή στο Stonewall Inn ήταν κρατική βία. Η επίθεση στο Club Q στο Κολοράντο Σπρινγκς χθες το βράδυ… λοιπόν, περιμένουμε, δεν ξέρουμε τις πλήρεις λεπτομέρειες… αλλά μοιάζει με βία που υποστηρίζεται από το GOP. Όχι μόνο το λογικό αποτέλεσμα της συκοφαντίας του «groomer», αλλά ο στόχος».

Εδώ, ο Savage φαίνεται να αναφέρεται στους ρεπουμπλικάνους εκπροσώπους του Κολοράντο, Dave Williams και Mark Baisley, που στόχευσαν το πρώτο drag show του Highlands Ranch λέγοντας ότι ανησυχούσαν για τους “groomers” στην εκδήλωση (παρόλο που τα εισιτήρια περιορίζονταν σε ενήλικες 21 ετών και άνω).

Αυτό ήταν μόνο ένα από τα πολλά παραδείγματα, όπου οι ρεπουμπλικανικές φωνές έχουν κακοποιήσει την τρανς κοινότητα στις ΗΠΑ – ο μαζικός πυροβολισμός στο Κολοράντο συνέβη μια ημέρα πριν, όπου το Club Q είχε προγραμματιστεί να φιλοξενήσει ένα brunch για την Ημέρα Μνήμης των Τρανς.

«Πίσω από τις κλειστές πόρτες δεν ήταν ποτέ αρκετό», συνέχισε ο Savage. «Ξήλωσαν αυτές τις πόρτες και μας συνέλαβαν σε κρεβατοκάμαρες, και μας έδιωξαν από τα διαμερίσματά μας και μας απέλυσαν από τις δουλειές μας, επειδή κάναμε κάτι που είναι ήδη δύσκολο να γίνει – το να αγαπάς έναν άλλον άνθρωπο – σχεδόν αδύνατο».

«Τότε, πολεμήσαμε. Εμείς αντεπιτεθήκαμε χθες το βράδυ», προσθέτει.

«Και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Γιατί αν δεν είμαστε ασφαλείς πίσω από τις κλειστές πόρτες ενός γκέι μπαρ – αν δεν μπορούν να μας αφήσουν ούτε αυτό – τότε δεν είμαστε ασφαλείς πουθενά».

Και καταλήγει: «Έτσι θα πολεμήσουμε μέχρι να είμαστε ασφαλείς παντού».