Δ. Μιχαηλίδου: Στην αναδοχή παιδιού «δε μας νοιάζουν οι θρησκευτικές ή σεξουαλικές προτιμήσεις»

02/06/2021
από
Δόμνα Μιχαηλίδου
Δόμνα Μιχαηλίδου

Συνολικά 1.650 παιδιά βρίσκονται στις δομές και από αυτά μόνο 74 είναι κατάλληλα για τεκνοθεσία και τα περισσότερα είναι πάνω από έξι ετών, επισήμανε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου επισημαίνοντας ότι στη διαδικασία της αναδοχής «δεν μας νοιάζουν οι θρησκευτικές ή σεξουαλικές προτιμήσεις.» 

Μιλώντας στο Mega η υφυπουργός τόνισε ότι οι προϋποθέσεις για την αναδοχή είναι πιο ελαστικές από ότι στην τεκνοθεσία. «Μπορεί κάποιος που είναι μόνος του ή έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «μπορούν πιο πολλοί άνθρωποι να γίνουν ανάδοχοι» για να διευκρινίσει εν συνεχεία ότι την πολιτεία δεν την ενδιαφέρει ούτε θρησκευτική πίστη ούτε οι σεξουαλικές ταυτότητες των αναδόχων.

«Υπάρχουν πολλά παιδιά που πρέπει να τα βγάλουμε από τα Ιδρύματα και να μεγαλώσουν σε μια οικογένεια», υπογράμμισε η υφυπουργός.

Η υφυπουργός ανέφερε ακόμα ότι η αναδοχή δεν απευθύνεται μόνο στις οικογένειες που δεν έχουν παιδί, είναι για όλες τις οικογένειες. “Είτε που έχουν μεγαλύτερα παιδιά ή έχουν την επιθυμία. Η αναδοχή είναι μια σχέση ζωής που μπορεί να κρατήσει χρόνια. Ακόμα και να γυρίσει το παιδί στη βιολογική του οικογένεια πάντα θα υπάρχει η σχέση.”

«Δίνουμε ένα ελάχιστο βοήθημα, γιατί μέχρι σήμερα οι περισσότεροι ανάδοχοι είναι φτωχές οικογένειες. Δίνουμε 325 ευρώ το μήνα σε κάθε ανάδοχο και το ποσό αυξάνεται σε κάποιες περιπτώσεις και ξεπερνάει τα 1.000 ευρώ σε ιδιαίτερες περιπτώσεις που υπάρχουν θέματα υγείας» δήλωσε μεταξύ άλλων η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Να σημειώσουμε ότι καλό είναι να αναφερόμαστε σε σεξουαλικές “ταυτότητες” ή σε “σεξουαλικό προσανατολισμό” των ατόμων και όχι σε “προτιμήσεις” (σ.σ.).
Δες και αυτό!