Υπηρεσία αναδοχής αντιστοιχεί κουήρ παιδιά με κουήρ φροντιστές

05/05/2023
από
Ξεκίνησε μια νέα υπηρεσία ανάδοχης οικογένειας για να βοηθήσει να αντιστοιχηθούν ΛΟΑΤΚΙ+ νέοι με υποστηρικτικούς φροντιστές και οικογένειες στη Νοτιοανατολική Αγγλία.

Η Apex Q, μια υπηρεσία του οργανισμού Apex Fostering, θα βοηθήσει στην ενθάρρυνση περισσότερων ΛΟΑΤΚΙ+ ανάδοχων φροντιστών, θα παρέχει εκπαίδευση και θα δημιουργήσει περισσότερες θέσεις για κουήρ παιδιά.

Η Apex Fostering, η οποία καλύπτει το βόρειο και ανατολικό Λονδίνο, καθώς και αρκετές νότιες κομητείες, όπως το Hertfordshire, το Essex και το Cambridgeshire, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2021 και ισχυρίζεται ότι έχει ήδη τοποθετήσει περισσότερα από 60 παιδιά σε ανάδοχες οικογένειες.

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι κάθε κουήρ νέος έχει ένα σπίτι όπου αισθάνεται ασφαλής και αγαπημένος, όπου μπορεί να υποστηριχθεί για να γίνει ο καταπληκτικός, υπέροχος εαυτός του», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Apex Fostering, η Sali Walker, μια λεσβία που μεγάλωσε σε ίδρυμα.

«Το να είσαι ανάδοχος φροντιστής είναι ένα καταπληκτικό πράγμα. Σε κάνει να αισθάνεσαι ότι κάνεις κάτι για να προστατεύσεις την επόμενη γενιά και να τη βοηθήσεις να ανθίσει», πρόσθεσε.

Ο οργανισμός βοηθά τους υποψήφιους φροντιστές -είτε ως οικογένεια είτε ως μεμονωμένο άτομο- να περάσουν από μια διαδικασία αξιολογήσεων και ελέγχων για να τους αντιστοιχίσουν με ένα παιδί.

Σύμφωνα με την Apex, τα ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά «εκπροσωπούνται δυσανάλογα» στο σύστημα φροντίδας, ενώ τα ίδια παιδιά φέρονται να αποτελούν την πλειοψηφία του άστεγου πληθυσμού κάτω των 18 ετών.

Σύμφωνα με τη φιλανθρωπική οργάνωση για την έλλειψη στέγης Crisis, το 77% των ΛΟΑΤΚΙ+ νέων έδωσαν ως αιτία της έλλειψης στέγης τους «την απόρριψη από την οικογένεια, την κακοποίηση ή το ότι τους ζητήθηκε να φύγουν από το σπίτι».

Ο Ricardo και ο Bradleigh, ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων από το Essex που έγιναν πρόσφατα ανάδοχοι γονείς, δήλωσαν πρόσφατα στο PinkNews ότι παρά τους φόβους για το γεγονός ότι είναι ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς, η αναδοχή παιδιών ήταν ένα ταξίδι που τους ανταμείβει.

Ο Ricardo δήλωσε: «Ένα σπίτι είναι ένα σπίτι… δεν έχει σημασία αν είστε άντρας και άντρας, αγόρι και κορίτσι.

«[Το παιδί] απλά χρειάζεται σταθερότητα… απλά χρειάζεται φροντίδα. Απλά χρειάζεται ρουτίνα. Αυτό είναι το μόνο που χρειάζονται τα παιδιά».
Δες και αυτό!