Η χριστιανή μαμά, Izzy Montague, έκανε αγωγή, κατά του σχολείου του γιου της, για μια ΛΟΑΤΚΙ+ παρέλαση Pride. Η Montague πήγε στο δικαστήριο το σχολείο του παιδιού της – Heavers Farm Primary School, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο – το 2019, κατηγορώντας το για άμεσες και έμμεσες διακρίσεις, θυματοποίηση, και παραβιάσεις των νόμιμων καθηκόντων του, σύμφωνα με τον Νόμο για την Εκπαίδευση του 1996, και τον Νόμο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του 1998.

Η υπόθεση πρόκειται τώρα να εκδικαστεί στο Δικαστήριο της Κομητείας του Κεντρικού Λονδίνου, από την Τετάρτη (1 Φεβρουαρίου), σύμφωνα με την Christian Concern. Αναμένεται να διαρκέσει οκτώ ημέρες.

Η νομική αγωγή της Montague ακολούθησε μια παρέλαση υπερηφάνειας, που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο τον Ιούνιο του 2018, η οποία ισχυρίστηκε ότι «προωθούσε τον γκέι τρόπο ζωής» και «κατήχησε» τα παιδιά.

«Ενάντια στις χριστιανικές μας πεποιθήσεις»

Μέλος της συντηρητικής οργάνωσης Christian Concern, η Montague ισχυρίστηκε ότι ο γιος της αναγκάστηκε να λάβει μέρος στην εκδήλωση «που έρχεται σε αντίθεση με τις χριστιανικές μας πεποιθήσεις».

Εκείνη την εποχή, η διευθύντρια Susan Papas υπερασπίστηκε την παρέλαση και είπε ότι ήταν «μια γιορτή, που κάνει τα παιδιά περήφανα».

Η Montague απομάκρυνε τον γιο της από το σχολείο μετά την παρέλαση και έκτοτε έχει μιλήσει εναντίον της εκπαίδευσης χωρίς ΛΟΑΤΚΙ+ αποκλεισμούς στα σχολεία. Το 2019, επιτέθηκε σε ένα παιδικό βιβλίο για γκέι πιγκουίνους, το οποίο ισχυρίστηκε ότι «δεν είναι φυσικό». Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε στο Good Morning Britain για να συζητήσει για την εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς και δήλωσε ότι πίστευε ότι το να είναι κάποιο άτομο γκέι ήταν «μια επιλογή».