Ξέρετε ποιο είναι το πιο ενοχλητικό σημείο των ραντεβού μου ως κουήρ γυναίκα; Οι στρέιτ γυναίκες.

Γράφει η Sondra Rose Marie για το taggmagazine

Όποια και αν είναι η σεξουαλικότητά σας, το να βγαίνεις ραντεβού μπορεί να γίνει εφιάλτης. Αυτό το συναίσθημα του να είσαι κουρασμένη από το παιχνίδι γνωριμιών, που σε κάνει να πέφτεις πάντα σε συναισθηματικά μη διαθέσιμες -ωραίες- γυναίκες, που προσπαθείς να επιβιώσεις από χάλια πρώτα ραντεβού, και να θυσιάζεις χρόνο για να ψάχνεις τις εφαρμογές γνωριμιών, όλο αυτό ναι… το μοιράστηκα με τις στρέιτ φίλες μου. Ωστόσο, έχω παρατηρήσει, ότι μια συγκεκριμένη απάντηση σε αυτό το συναίσθημα με θυμώνει κάθε φορά που την ακούω.

Υπάρχει ένα υποσύνολο στρέιτ γυναικών, που τους αρέσει να δηλώνουν ότι είναι τόσο «κουρασμένες από άντρες» που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο να βγουν ραντεβού με γυναίκες—όχι επειδή έλκονται από γυναίκες, ή αυτοπροσδιορίζονται ως queer, αλλά επειδή έτσι δεν θα είναι μόνες.

Η σεξουαλικότητα είναι ρευστή και λατρεύω τις αμφιφυλόφιλες, πανσεξουαλικές και τις -κατά τα άλλα- queer γυναίκες στις κοινότητές μας, που βγαίνουν ραντεβού μεταξύ φύλων. Σέβομαι τις γυναίκες που εξερευνούν τη σεξουαλικότητά τους και συνεχίζουν το ταξίδι τους, για να μάθουν πού βρίσκεται η έλξη τους. Αυτό δεν αφορά αυτές. Το παράπονό μου αφορά αποκλειστικά τις γυναίκες που φορούν δυνατά και περήφανα το σήμα της ετεροφυλοφιλίας, ενώ μιλούν για τις προηγούμενες, ή τις τρέχουσες εμπειρίες τους με γυναίκες, και που κάνουν ένα διάλειμμα μαζί μας, από τους άνδρες. Εκτός από τα προφανή προβλήματα με την επιλογή να βουτήξουν το δάχτυλό τους σε σαπφικά νερά, ως διάλειμμα από το Heterosexualville (κάνει τη σεξουαλικότητα να φαίνεται σαν επιλογή, προωθεί τον μύθο «η σεξουαλικότητά σας είναι απλώς μια φάση», διαιωνίζει την πεποίθηση, ότι υπάρχουν σχέσεις μεταξύ γυναικών, μόνο λόγω των πράξεων των ανδρών, και όχι της αγάπης για τις γυναίκες), θέτει, επίσης, μια άδικη ευθύνη σε εμάς, ως queer γυναίκες, να κάνουμε τη συναισθηματική προσπάθεια, να βοηθήσουμε τις δυστυχισμένες στρέιτ γυναίκες, να ξεφύγουν προσωρινά από την πραγματικότητα.

Έχω παρακολουθήσει φίλες λεσβίες να κλαίνε απαρηγόρητες για στρέιτ γυναίκες, που δεν έπαιρναν ποτέ στα σοβαρά τις σχέσεις τους. Κάθε φορά που η σχέση τελειώνει, η λεσβία είναι που πληγώνεται, καταρρέει και εκπλήσσεται, όταν μαθαίνει ότι η πρώην της δεν ταυτίζεται ως queer, αλλά ως στρέιτ γυναίκα που κάνει ένα διάλειμμα μέχρι να βρει τον επόμενο άντρα.

Σε ένα πραγματικά αντιπαθητικό βίντεο, η YouTuber Jaclyn Glenn μιλά με στρέιτ γυναίκες, που έχουν πάει με λεσβίες και εξηγούν γιατί. Οι απαντήσεις των γυναικών σχετικά με το γιατί δεν θα είχαν σοβαρές σχέσεις με λεσβίες κυμαίνονται στα όρια του μισογυνισμού, χαρακτηρίζοντας τις λεσβίες γυναίκες ως ασταθείς, που τους είναι πιο δύσκολο να τα βγάλουν πέρα μαζί τους, και που κάνουν πιο δραματικές τις σχέσεις. Αυτές οι γυναίκες τοποθετούν τις λεσβίες ως σεξουαλικά όργανα («ήταν πολύ καλή με τα δάχτυλά της!»), αλλά όχι ως σοβαρό υλικό σχέσης… Που αυτό, κατά ειρωνικό τρόπο, ως νοοτροπία, είναι κάτι για το οποίο πολλές στρέιτ γυναίκες κατηγορούν τους άνδρες.

Η έλλειψη σεβασμού που επιδεικνύεται από αυτή την ομάδα στρέιτ γυναικών, όχι μόνο προς τις λεσβίες, με τις οποίες βγαίνουν ραντεβού, αλλά και προς την ευρύτερη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, είναι συγκλονιστική. Προσωπικά, έχω παρακολουθήσει, επίσης, στρέιτ γυναίκες να εγκαταλείπουν τις σχέσεις τους με γυναίκες, για να εργαστούν ενεργά ενάντια στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα σε πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους.

Ελπίζω αυτό το άρθρο να μπει στα εισερχόμενα και στα DM κάθε στρέιτ γυναίκας, που ισχυρίζεται ότι πηγαίνει με γυναίκες ως μέσο ανάρρωσης από τους άντρες, και να τις κάνει να ξανασκεφτούν, ότι μας χρησιμοποιούν και μετά μας πετούν. Ελπίζω να χρησιμοποιήσουν τον θεραπευτικό χρόνο τους μακριά από τους άνδρες, για να επανασυνδεθούν με φίλους, να αναζητήσουν θεραπεία, ή να εξετάσουν τις προηγούμενες σχέσεις τους, αντί να συνδέονται με queer γυναίκες σαν να μην έχουμε συναισθήματα. Κυρίες μου, μπορεί να έχετε εξαντληθεί από το παρελθόν σας, αλλά οι λεσβίες και οι άλλες queer γυναίκες δεν υπάρχουν για να σας χρησιμεύσουν, ως το φανταχτερό σας ταξίδι στο Λας Βέγκας, ή ως το θεραπευτικό σας ταξίδι στη φύση, ή ως την απεξάρτηση από τον Κόσμο των Ανδρών. Είμαστε άνθρωποι και αξίζουμε να μας φέρονται με σεβασμό.