Δεν έχει τέλος η επιδημία δολοφονιών τρανς ατόμων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με την Felycya Harris να γίνεται το 31ο τρανς άτομο που δολοφονείται.

Η Harris, 33, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο πάρκο Meadowbrook στην Augusta της Georgia το Σάββατο 3 Οκτωβρίου. Η σωρός της ανακαλύφθηκε στις 1μ.μ. σύμφωνα αναφορές τοπικών μέσων.

Ο θάνατος της, αν και στην αρχή είχε χαρακτηριστεί από την αστυνομία ως ύποπτος, οι αρχές επιβεβαίωσαν τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου ότι η υπόθεση θα αντιμετωπιστεί σαν ανθρωποκτονία.

Η Harris, η οποία ήταν σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων, είναι το τρίτο τρανς άτομο που δολοφονείται σε αυτή την περιοχή μέσα σ’ αυτό το έτος.

“Όλα τα άτομα θα σε θυμούνται Felycya. Αυτό το γέλιο. Το χαμόγελο – τα χαμόγελα. Οι συζητήσεις. Οι διαγωνίες. Η συμπεριφορά. Όλες/οι θυμούνται ποια πραγματικά είναι η Felycya Harris. Κανένα άτομο δε θα ξεχάσει ποτέ ποιά είναι” , δήλωσε η φίλη της Harris, Ricola Collier στο WRDW.

“Απλά θέλω δικαιοσύνη να αποδοθεί για τη φίλη μου” , πρόσθεσε.

Δεν υπάρχει κάποιο άτομο ύποπτο μέχρι στιγμής από τις αρχές και η αστυνομία έχει απευθύνει έκκληση σε όποιο άτομο γνωρίζει ή είδε κάτι να επικοινωνήσει μαζί της.

“O θάνατος της Felycya Harris, είναι ένα θλιβερό ορόσημο: Έχουμε αγγίξει ένα μεγάλο αριθμό τρανς και gender non conforming ανθρώπων που είναι θύματα θανατηφόρας βίας σε μια χρονία – και μένουν άλλοι τρεις μήνες για να κλείσει η χρονία”, δήλωσε ο πρόεδρος του Human Rights Campaign (HRC) Alphonso David.

“Η επιδημία βίας, η οποία έχει μεγάλο αντίκτυπο στις μη λευκές τρανς γυναίκες, πρέπει και μπορεί να σταματήσει”.

Michelle Ramos: H 30η τρανς γυναίκα που δολοφονείται στην Αμερική