Μπατόν Σαλέ με την Κασσάνδρα αυτή την Κυριακή στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού

Μπατόν Σαλέ

Καλεσμένη στο “Μπατόν σαλέ” αυτή την Κυριακή, 31 Μαρτίου, είναι η Kασσάνδρα Ελ Νατζάρ

Το “Μπατόν Σαλέ” των Ευδοξίας Ανδρουλιδάκη και Μαρίας Φιλίνη θα έχει καλεσμένη αυτή την Κυριακή, την ηθοποιό Kασσάνδρα Ελ Νατζάρ. Ως guest εμφανίζεται ο Βασίλης Σαφός.

Η Ευδοξία και η Μαρία μάς καλούν στην Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών του Εθνικού Θεάτρου. Από τον Φεβρουάριο ξεκίνησαν μια σειρά από «ζωντανές συνεντεύξεις σε ελαφριά ατμόσφαιρα». Πάνω στη σκηνή συνομιλούν με γυναίκες που θαυμάζουν και τους θέτουν μια σειρά από ερωτήσεις: Για την επαγγελματική τους πορεία, για τις καθημερινές τους συνήθειες και τις επιλογές τους. Και για το πώς αυτές οι επιλογές διασταυρώνονται με τα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία. Σε μια προσπάθεια να (μας) τις γνωρίσουν καλύτερα και να συζητήσουν για όλα όσα μας απασχολούν.

Η Κασσάνδρα είναι ηθοποιός, τρανς και προσφύγισσα από τη Συρία, με καταγωγή από την Παλαιστίνη. Τη γνωρίσαμε μέσα από τη θεατρική παράσταση “Trans-port” που ανέβηκε για δύο σεζόν στο “Vault” στην Αθήνα και στην Πάτρα.

Η Ευδοξία και η Μαρία υποδέχονται την Κυριακή στις 17.00 την Κασσάνδρα στο σαλόνι του “Μπατόν Σαλέ”. Σερβίρουν τσάι και συζητούν μαζί της: Για το θέατρο και τη (μη) συμπεριληπτικότητα. Σχετικά με το τρανς βίωμα ως ένα πνευματικό ταξίδι. Για το θαύμα του να επιλέγεις το όνομά σου. Αλλά και τη ζωή στην Αθήνα ως γυναίκα μετανάστρια.

Στις 28 Απριλίου, τελευταία “ελαφριά συνέντευξη”, καλεσμένη θα είναι η Ελίζα Τριανταφύλλου (σε guest εμφάνιση η Γωγώ Παπαϊωάννου).

 

Συντελεστές

Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Ευδοξία Ανδρουλιδάκη

Συνεργασία στη σκηνοθεσία: Μαρία Φιλίνη

Μουσική σύνθεση: Γιώργος Ραμαντάνης

Σκηνογραφική-ενδυματολογική επιμέλεια: Έλενα Σκουλά

Δραματολόγος: Ασπασία-Μαρία Αλεξίου

Βοηθός σκηνοθέτριας: Ζωή Μυλωνά

Φωτογραφίες: Θεόφιλος Τσιμάς

Γενική είσοδος: 8€

Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr

Πέτρος Αλεξανδρής

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.
Δες και αυτό!