Μπ. Ομπάμα: “Υπόσχομαι να είμαι ευθύς με τους ηγέτες της Αφρικής σε σχέση με τα LGBT δικαιώματα”

25/07/2015

ObamaO Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε να μην αποφύγει το ζήτημα των LGBT δικαιωμάτων, στην τετραήμερη περιοδεία που πρόκειται να κάνει στην Αφρική.

Μιλώντας στο BBC, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι υπήρξε “ευθύς” με τους ηγέτες στο παρελθόν για την πίστη του στον τομέα της ισότητας  και ότι θα συνεχίσει να είναι και στο μέλλον.

Όταν ερωτήθηκε για τα σχόλια του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Κένυας που δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν “επιτρέψει τις γκέι σχέσεις και άλλα βρώμικα πράγματα”, ο Πρόεδρος Ομπάμα είπε: “Ναι. Προφανώς και διαφωνώ μαζί του σε αυτό!”

“Και είχα αυτήν την εμπειρία πριν, όταν είχαμε επισκεφθεί τη Σενεγάλη στο τελευταίο ταξίδι μου στην Αφρική. Νομίζω ότι ο πρόεδρος εκεί, ο Πρόεδρος Sall, κάνει μια θαυμάσια δουλειά στην πρόοδο της χώρας προς τα εμπρός – ένας ισχυρός δημοκράτης…”

“Αλλά σε μια συνέντευξη Τύπου, ήμουν πολύ ευθύς σχετικά με την πεποίθησή μου ότι ο καθένας αξίζει δίκαιη μεταχείριση, την ίση μεταχείριση στα μάτια του νόμου και του κράτους.”

“Και αυτό περιλαμβάνει τους γκέι, τις λεσβίες, τα διεμφυλικά άτομα. Δεν είμαι οπαδός των διακρίσεων και του εκφοβισμού με βάση τη φυλή, της θρησκεία, του σεξουαλικού προσανατολισμού ή του φύλου. “

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!