Αυτοκτόνησε Αιγύπτια ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβίστρια που είχε καταφύγει στον Καναδά

15/06/2020
από

Η Sarah Hegazi, μια Αιγύπτια κομουνίστρια ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, γνωστή για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚι+ ατόμων, πιστεύεται ότι αυτοκτόνησε στον Καναδά στις 14 Ιουνίου 2020. Άφησε ένα χειρόγραφο μήνυμα που έλεγε «Προσπάθησα να επιβιώσω και απέτυχα» .

Οι αιγυπτιακές αρχές τον Σεπτέμβριο του 2017 συνέλαβαν την Hegazi, επειδή ύψωσε μία σημαία του Pride σε μια συναυλία στο Κάιρο. Αντιμετώπισε, μαζί με έναν άλλο ακτιβιστή, τις κατηγορίες για ένταξη σε παράνομη ομάδα που στοχεύει στη διάδοση της ομοφυλοφιλίας. Στη συνέχεια απελευθερώθηκε με εγγύηση τον Ιανουάριο του 2018.

Η νομοθεσία στην Αίγυπτο δεν ποινικοποιεί ρητά την ομοφυλοφιλία, αλλά τιμωρεί όσα άτομα ενθαρρύνουν «ανήθικες» πράξεις που δεν ταιριάζουν με τον αιγυπτιακό πολιτισμό.

Η 30χρονη Hegazi, έφυγε από την Αίγυπτο για να ζήσει στον Καναδά, λόγω της κοινωνικής και νομικής πίεση που αντιμετώπισε μετά το συμβάν. Έλεγε για τον Καναδά ότι είναι “μία παράξενη χώρα, όπου δε γνωρίζει κανέναν.” Λίγο πριν πεθάνει, δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Instagram και έγραψε: “Ο ουρανός είναι καλύτερος από τη Γη. Και θέλω τον ουρανό, όχι τη Γη.”

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sarah Hegazi (@sarahhegazi89) στις


Στο χειρόγραφο μήνυμά της, που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε: “Για τους φίλους μου, η εμπειρία ήταν δύσκολη, και ήμουν πολύ αδύναμη για να αντισταθώ. Συγχωρέστε με.” Μίλησε ακόμη για τον κόσμο, λέγοντας: «ήσασταν σκληροί σε μεγάλο βαθμό, αλλά σας συγχωρώ» .


Αν χρειάζεσαι ψυχολογική στήριξη κάλεσε στην ΛΟΑΤΚΙ+ Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ, ή στην 24ωρη Γραμμή για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας 1018.
Δες και αυτό!