Αύριο αναμένεται η απόφαση για τη δολοφονία του Ζακ | Κάλεσμα σε συγκέντρωση έξω από το Εφετείο

03/06/2024
από
Η ομάδα Justice For Zak/Zackie καλεί σε συγκέντρωση αύριο έξω από το Εφετείο Αθηνών, όπου θα ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις των δικηγόρων για την υπόθεση του φονικού ξυλοδαρμού του Ζακ Κωστόπουλου, ενώ αναμένεται να εκδοθεί και η απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ανακοινώθηκε η εισαγγελική πρόταση, σύμφωνα με την οποία, οι κατηγορούμενοι είναι ένοχοι για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί και η απόφαση του δικαστηρίου, πεντέμισι χρόνια μετά τη δολοφονία του Ζακ. Το Justice For Zak/Zackie καλεί σε συγκέντρωση έξω από το Εφετείο (Λουκάρεως 14) στις 9:00, ενώ η μητέρα του Ζακ, Ελένη Κωστοπούλου, υπογραμμίζει ότι «τώρα ήρθε η ώρα της απονομής δικαιοσύνης».

Ακολουθεί η σχετική ανάρτηση:

«Στις 4/6 στο Εφετείο Αθηνών επαναλαμβάνεται η δίκη των δολοφόνων του Ζακ. Αρχικά αναμένεται να ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις των δικηγόρων, ενώ το επόμενο στάδιο της δίκης είναι η έκδοση απόφασης.

Είναι πολύ ισχυρό το ενδεχόμενο η απόφαση του δικαστηρίου να ανακοινωθεί την ίδια μέρα.

Καλούμε σε συγκέντρωση έξω από το Εφετείο (Λουκάρεως 14) αλλά και στην αίθουσα (Δ4 στο ισόγειο) στις 09.00πμ καθώς επιτέλους Η ΏΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ έφτασε μετά από 5,5 χρόνια αναμονής.

Το κείμενο που ακολουθεί είναι η έκκληση της μητέρας του Ζακ:

Πρώτα είδαμε τις φριχτές, απάνθρωπες σκηνές. Τη βία, το μίσος, την οργή, το ρατσισμό, τα γυαλιά, τα αίματα.

Μετά διαβάσαμε τα ψέματα, τις κατηγορίες, την κάλυψη ευθυνών, τις δικαιολογίες, τη λάσπη.

Στο δικαστήριο ακούσαμε τις προσβολές, τις αναλήθειες, τις απειλές, τις ειρωνείες.

Όλο αυτόν τον καιρό μας πλησίασαν και μας άγγιξαν άνθρωποι που στάθηκαν στο πλευρό μας, μοιράστηκαν μαζί μας τις εμπειρίες τους, τη γνωριμία ή τη φιλία με το παιδί μας. Έφτιαξαν πανό, τραγούδια, συνθήματα, ελπίδες για δικαίωση και αποκατάσταση της αλήθειας.

Τώρα ήρθε η ώρα της απονομής δικαιοσύνης.

Είναι η ώρα που θα ακούσουμε τη συγγνώμη που δεν ακούσαμε από τους κατηγορουμένους.

Η ώρα που θα απαλύνει ο πόνος μας και θα νιώσουμε πολίτες ενός δημοκρατικού κράτους.

Που θα στείλουμε το μήνυμα ότι η βία και η εκδικητικότητα δεν έχουν θέση σε μια πολιτισμένη κοινωνία.

Η ώρα που θα αποτρέψουμε όχι τους “επίδοξους ληστές”, αλλά τους επίδοξους δολοφόνους.

Που θα σταθούμε στο ύψος μας σαν κοινωνία και θα αγκαλιάσουμε τα θύματα και τις οικογένειές τους και θα διασφαλίσουμε ότι για τις ζωές που χάθηκαν θα υπάρχει ανάληψη ευθυνών από την πλευρά των πολιτών και την πλευρά της πολιτείας.

Η μαμά του

Ελένη Κωστοπούλου“».
Δες και αυτό!