«Αθήνα Διαμαντόπετρα»: Το πρόγραμμα του Γρηγόρη Βαλλιανάτου

20/03/2014
antivirus magazine διαφήμιση

vallianatosathinaΤο πρόγραμμα του για το δήμο της Αθήνας ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Γρηγόρης Βαλλιανάτος, στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Συγκεκριμένα στο 16σελιδο κείμενο του προγράμματος παρουσιάζονται όλες οι προτάσεις που πρόκειται να εφαρμοστούν από την παράταξη του κ. Βαλλιανάτου, η οποία φέρει το όνομα «Αθήνα Διαμαντόπετρα».

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε θέματα πολιτιστικής διαχείρισης, αφού σύμφωνα με το πρόγραμμα η  Αθήνα αποτελεί ένα «μοναδικό διαμάντι ανεκτίμητης αξίας» που πρέπει να χρησιμοποιήσει την ιστορική της βαρύτητα στις έννοιες της δημοκρατίας, της φιλοσοφίας, του πολιτισμού και της φιλοξενίας.

Για αυτό το λόγο προτείνεται  η διοργάνωση της  δράσης «52 Διαμάντια». Πρόκειται στην ουσία για  ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων, συμποσίων, φεστιβάλ και εκθέσεων κάθε εβδομάδα του χρόνου σε θέματα όπως μουσική, χορός, θέατρο, μόδα, μεταναστευτικές κοινότητες και πολιτισμοί, κουζίνα, μαραθώνιος, ελαιόλαδο, Athens Pride, κινηματογράφος, θρησκευτικός τουρισμός, τατουάζ κ.ά.

Οι υπόλοιπες προτάσεις:

[box type=”shadow” ]Όσον αφορά τα κίνητρα για προσέλκυση επιχειρήσεων και κατοίκων στην πόλη προτείνεται η μείωση κατά 30% των δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις και τους δημότες που δραστηριοποιούνται στα όρια του δήμου, επιπλέον μείωση 50% των τελών για επιχειρήσεις που θα εγκατασταθούν σε διατηρητέα κτίρια και απαλλαγή φόρων για πέντε έτη σε νέες επιχειρήσεις στους κλάδους Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών που θα εγκατασταθούν στο κέντρο της πρωτεύουσας. Στόχος είναι η δημιουργία Ζωνών Καινοτομίας σε υποβαθμισμένες περιοχές και στο ιστορικό κέντρο.

Όσον αφορά την ποιότητα ζωής των κατοίκων προτείνει την αποκλειστική χρήση μορφών εξοικονόμησης ενέργειας για τον φωτισμό, τη δυνατότητα χρήσης ισόγειων χώρων στις γειτονιές για χώρους στάθμευσης, την υλοποίηση της προ 3ετίας απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για δημιουργία ποδηλατόδρομου που θα συνδέει το Γκάζι, με την Ακαδημία Πλάτωνος.

Επαναφέρει την πρόταση του Γιώργου Αμυρά για άμεση λειτουργία του Καφενείου Πικιώνη στο λόφο Φιλοπάππου, της Πράσινης Τέντας στο Λυκαβηττό, του Green Park και του ‘Αλσους στο Πεδίο του ‘Αρεως.

Ιδιαίτερα αυστηρός δηλώνει ο κ. Βαλλιανάτος στο θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης, η οποία θα γίνεται από μικτά κλιμάκια αστυνομικών και υπαλλήλων ιδιωτικής εταιρείας που θα αναλάβει το έργο μετά από διαγωνιστική διαδικασία. Μιλά για αμείλικτη πάταξη του διπλοπαρκαρίσματος και της αντικοινωνικής στάθμευσης, που καθιστά σχεδόν απαγορευτική την κίνηση στην πόλη κυρίως των ΑμεΑ. Προτείνει θέσεις στάθμευσης για δίκυκλα και φορολογικά κίνητρα για τη δημιουργία από ιδιώτες θέσεων στάθμευσης. Προτείνει επίσης τον καθορισμό συγκεκριμένων δρόμων για συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.

Υποστηρίζει την απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων όλες τις ημέρες και ώρες του χρόνου, προαιρετικά.

Υποστηρίζει επίσης τη χρήση ειδικών κουπονιών (vouchers) και τη σύναψη συμβάσεων με ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς, όπως σημειώνει, για κάθε παιδί που πηγαίνει σε δημοτικό σταθμό ο δήμος σήμερα ξοδεύει περισσότερα χρήματα από τις τιμές των ιδιωτικών σταθμών.

Προτείνει την ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιωτικές εταιρείες, καθώς όπως υποστηρίζει, έτσι θα εξοικονομηθούν 60 εκατ. ευρώ από τα 100 εκατ. ευρώ που δαπανά ετησίως ο δήμος για την καθαριότητα. Υπόσχεται την εκτεταμένη διαλογή στην πηγή (διαχωρισμός σε γυαλί, χαρτί, διασπώμενα, απορρίμματα, κομποστοποίηση), την παροχή κινήτρων για μείωση των απορριμμάτων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, την πώληση των ανακυκλώσιμων υλικών σε εταιρείες ανακύκλωσης που θα αναλάβουν και το κόστος περισυλλογής.

Επαναφέρει το σχέδιο Μάνου για το Ελληνικό για δυνατότητα αξιοποίησης του 20% από τα 6.200 τ.μ. του χώρου υπέρ του δήμου Αθηναίων και των δημοτών του.

Στο πλαίσιο της θρησκευτικής ελευθερίας σημειώνει ότι ο δήμος έχει την υποχρέωση να συνεργάζεται με τις θρησκευτικές κοινότητες και να τις διευκολύνει στη δημιουργία και νόμιμη λειτουργία χώρων λατρείας και δεσμεύεται ότι ο δήμος θα κατασκευάσει αποτεφρωτήριο.

Υπόσχεται την υλοποίηση της πρότασης Αρμυρά για σηματοδότηση με πινακίδες BRAILLE 400 περίπου σταθμών μετρό, τρόλεϊ, τραμ που θα κατασκευασθούν από τους ίδιους τους εργαζόμενους στον Φάρο Τυφλών.

Υποστηρίζει τη νόμιμη χρήση καθορισμένων μικροποσοτήτων απαγορευμένων ουσιών και σημειώνει ότι το αντίστοιχο πείραμα που έχει ξεκινήσει στην Τσεχία έχει επιφέρει μείωση των θανάτων, στροφή προς τις λεγόμενες «μαλακές» ουσίες και λειτουργία των χρηστών εντός της κοινωνίας.

Εξίσου δεσμεύεται για αγώνα προκειμένου να αλλάξει το νομικό πλαίσιο για την εργασία στο σεξ και φιλοδοξεί ο δήμος Αθηναίων να είναι μετά από εκείνον της Τήλου, ο πρώτος στον οποίον θα τελούνται γάμοι μεταξύ γκέι.

Όσον αφορά τους μετανάστες δεσμεύεται ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την απόκτηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για τους νόμιμους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Τέλος προτείνει την εκχώρηση του Αθήνα 9,84 στους εργαζόμενους προκειμένου να εκλείψει η ετήσια χρηματοδότηση με πάνω από 4 εκατ. ευρώ από το δήμο.

πηγή: ΑΜΕ-ΜΠΕ[/box]

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!