Αρκουδότρυπα: Ταξιδεύει στο μεγαλύτερο ΛΟΑΤΚΙ+ Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ευρώπης

12/03/2024
από
Η ιστορία της Αννέττας και της Αργυρούς που διαδραματίζεται στα πυκνά δάση της Ελάτης Τρικάλων ταξιδεύει για δύο προβολές στο ΛΟΑΤΚΙ+ Φεστιβάλ Κινηματογράφου BFI FLARE του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου στο Λονδίνο. – Πότε θα δούμε τη μεγάλου μήκους «Η Τριλογία της Αρκουδότρυπας»

Η νικήτρια στο 46ο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους στη Δράμα «Αρκουδότρυπα» σε σκηνοθεσία Χρυσιάννας Παπαδάκη και Στέργιου Ντινόπουλου ταξιδεύει στη Βρετανική Πρωτεύουσα για δύο προβολές στις 15 και 17 Μαρτίου, στα πλαίσια του μεγαλύτερου και μακροβιότερου ΛΟΑΤΚΙ+ Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Ευρώπη που διοργανώνει το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.

Η «Αρκουδότρυπα» θα προβληθεί ανάμεσα σε κορυφαίες ταινίες από όλο τον κόσμο σε δύο ήδη, sold out προβολές στις 15 και 17 Μαρτίου στο BFI Southbank.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με το γεγονός ότι η ταινία μας επιλέχθηκε και θα προβληθεί στο BFI Flare στο Λονδίνο. Δεν είχαμε φανταστεί ποτέ ότι η ιστορία της Αννέτας και της Αργυρούς από την Ελληνική επαρχία θα καταφέρει να φτάσει τόσο μακριά», αναφέρει η Χρυσιάννα Παπαδάκη μια εκ των σκηνοθετών της πολυσυζητημένης ταινίας.

Η Ταινία

Η Αρκουδοτρυπα μας ταξιδεύει στο ορεινό τοπίο της Ελάτης Τρικάλων μέσα από μια ιστορία για την κουήρ αγάπη που διαδραματίζεται στα πυκνά και καταπράσινα βουνά της ορεινής Πίνδου. Η ιστορία ξεκινά όταν η 19χρονη Αργυρώ, μαθαίνει πως η παιδική της φίλη Αννέτα έμεινε έγκυος και σκοπεύει να μετακομίσει με τον φίλο της στη πόλη, εγκαταλείποντας το χωριό στο οποίο μεγάλωσαν. Εκπληρώνοντας μια υπόσχεση από παλιά, οι δύο φίλες αποφασίζουν να πάνε στη θρυλική σπηλιά της «Αρκουδότρυπας» όπου και θα αντικρίσουν τους βαθύτερους φόβους τους.

Πότε θα δούμε τη Μεγάλου Μήκους «Η Τριλογία της Αρκουδότρυπας»;

«Πολύ σύντομα ελπίζουμε να έχει τελειώσει. Το περασμένο καλοκαίρι τελειώσαμε με τα γυρίσματα και βρισκόμαστε σε φάση post-production όλο τον χειμώνα. Οι πόροι μας είναι ελάχιστοι και αυτό μας δυσκολεύει αρκετά για να πούμε ότι “κλείσαμε” αλλά νομίζω ότι είμαστε αρκετά κοντά», αναφέρει ο Στέργιος Ντινόπουλος σκηνοθέτης και συνδημιουργός της ταινίας.


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι:

Πρόγραμμα Προβολών: https://whatson.bfi.org.uk/flare/Online/default.asp?BOparam::WScontent::loadArticle::permalink=shorts-dopamine-crash-flare24

Instagram: Arkoudotripa (@bearcavefilm) • Φωτογραφίες και βίντεο στο Instagram

ΦΕΣΤΙΒΑΛ: BFI Flare: London LGBTQIA+ Film Festival – 13 to 24 March 2024

 

 
Δες και αυτό!