Απαγόρευσαν σε μαθήτρια να λάβει μέρος στην τελετή αποφοίτησης επειδή φορούσε παντελόνι κι όχι φόρεμα

0
80

Η 18χρονη μαθήτρια, που ζει ανοιχτά ως λεσβία στη Νότια Καρολίνα, μίλησε για την απομάκρυνσή της από την τελετή αποφοίτησης του σχολείου της, επειδή δεν ήθελε να φορέσει φόρεμα.

Η Dynasia Clark αποφοίτησε την Πέμπτη από το λύκειο του Lamar, στην περιοχή του Darlington. Η μαθήτρια, ωστόσο, δήλωσε ότι την απέτρεψαν από το να προχωρήσει προς τον χώρο απονομής των απολυτηρίων, κατά τη διάρκεια της -προσαρμοσμένης λόγω Covid-19-  τελετής αποφοίτησης, επειδή φορούσε παντελόνι, κάτι το οποίο έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική του κώδικα ενδυμασίας του λυκείου, ο οποίος προβλέπει ότι οι γυναίκες πρέπει να φορούν φορέματα.

“Δεν θεωρούσα ότι θα γινόταν τόσο μεγάλο θέμα μιας και ήμασταν ήδη εδώ κι ετοιμαζόμασταν να προχωρήσουμε. Τώρα δεν μπορώ να το κάνω εξαιτίας ενός κώδικα ενδυμασίας“, δήλωσε στο WPDE.

“Θύμωσα πάρα πολύ, περισσότερο από ποτέ, μιας και δούλεψα πάρα πολύ σκληρά για να αποφοιτήσω και δεν μπορώ χαρώ τη μέρα της αποφοίτησής μου επειδή μόνο και μόνο δεν φοράω φόρεμα.”

Η μαθήτρια δήλωσε ότι της ζήτησαν να παραμείνει στην είσοδο της αίθουσας τελετών για να χειροκροτήσει τους συμμαθητές της. Αποκάλυψε επίσης ότι, αντί να αναφερθεί το όνομά της, προκαλώντας αμηχανία μπροστά στην απουσία της, το σχολείο αποφάσισε να το παραλείψει εντελώς.

Η Clark τονίζει: “Αυτός ήταν ο λόγος που με θύμωσε περισσότερο από οτιδήποτε. Ήμουν εκεί. Θα μπορούσαν τουλάχιστον να αναφέρουν το όνομά μου. Μου φαίνεται εξωφρενικό. Είναι τόσο ασήμαντο, κυριολεκτικά αφελές, επειδή ήταν απλώς ένα ντύσιμο που θεωρούσα πως μου ταίριαζε.”

Δεν θα έπρεπε να με σταματήσει από το να κάνω κάτι για το οποίο περίμενα 12 χρόνια. Πήγα σχολείο. Όλοι θα έπρεπε να είναι χαρούμενοι την ημέρα της αποφοίτησής τους και είναι ανεπίτρεπτο να βιώσουν μια τέτοια εμπειρία.”

Παρ’όλα αυτά, το σχολείο αρνείται να απολογηθεί για το περιστατικό.

Σε δήλωσή του στο WPDE το σχολείο υποστήριξε: “Ο κώδικας ενδυμασίας του λυκείου εφαρμόζεται για πάνω από 20 χρόνια. Προσκαλούμε τους μαθητές ή τους γονείς αυτών να επισημάνουν όποιον προβληματισμό πάνω στο θέμα στη διοίκηση. Στο παρελθόν, το θέμα είχε διευθετηθεί, εφόσον είχε αναφερθεί πριν την ημέρα της αποφοίτησης.”

Η Clark αποκάλυψε ότι σκοπεύει να καταταχθεί στο στρατό μετά την αποφοίτησή της, προσθέτοντας ότι είναι ιδιαιτέρως χαρούμενη που θα υπηρετήσει τη χώρα της.

Όταν αναλογίζομαι τον εαυτό μου μικρό, αυτό που θυμάμαι πιο έντονα είναι πως μου άρεσε να γράφω. Οι πρώτες μου αναμνήσεις έχουν να κάνουν με ένα κάπως αυτάρεσκο κοριτσάκι να δηλώνει ευθαρσώς: “Εγώ όταν μεγαλώσω θα γίνω συγγραφέας και θα μοιράζω αυτόγραφα στους θαυμαστές μου.” Μεγαλώνοντας όμως οι τάσεις ναρκισσισμού μου ευτυχώς με εγκατέλειψαν κι άρχισα να σκέφτομαι πιο συλλογικά. Βρέθηκα έτσι λίγα χρόνια αργότερα να σπουδάζω Διεθνείς Σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και να σπάω κάθε μέρα το κεφάλι μου πώς να κάνω αυτόν τον κόσμο λίγο καλύτερο. Η πολλή σκέψη με οδήγησε σε πρώτη φάση στο Antivirus, το οποίο έχει καταλήξει να είναι κάτι σαν οικογένεια για μένα. Εδώ θα με βρείτε να γράφω ό,τι με προβληματίζει, ό,τι με θυμώνει κι ό,τι με λυτρώνει. Έχω αδυναμία στις δυναμικές ιδέες, στους ακομπλεξάριστους ανθρώπους και στα βιβλία. Απεχθάνομαι τον ρατσισμό, τις δογματικές απόψεις και το να μην έχω έμπνευση όταν τη χρειάζομαι. Τώρα αν θελήσετε κάποια στιγμή να μου μεταφέρετε κι εσείς τις ιδέες σας ή να κάνετε κάποια σχόλια, θα με βρείτε στα κοινωνικά δίκτυα. Εναλλακτικά μπορείτε να μου προσφέρετε καφέ ή σοκολάτα και θα τα βρούμε.