Ένας νεαρός μαύρος κουίρ άντρας μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στο κεφάλι και στο στήθος μετά από ομοφοβική επίθεση που δέχτηκε επειδή απλά κάθισε σε ένα παγκάκι.

Ο 20χρονος Messiah Berkley πέθανε λίγο αφού κάθισε δίπλα στον 51χρονο James Williams, σε ένα παγκάκι στο Far Rockaway, στο Queens των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Williams χαρακτήρησε τον Berkly “π******α” ξεκινώντας αψιμαχία μαζί του, η οποία κατέληξε στο να μαχαιρώνει τον Berkley στο στήθος και στο κεφάλι. Η επίθεση σημειώθηκε την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου.

Αν και δεν είναι ξεκάθαρο τι ώθησε τον Williams να αρχίσει να χρησιμοποιεί ομοφοβικούς χαρακτηρισμούς, οι ανακριτές της υπόθεσης έκαναν ξεκάθαρο ότι το κίνητρο του δράστη ήταν ομοφοβικό.

“Οι λέξεις του κατηγορούμενου φέρεται ότι αποκάλυψαν τις μισαλλόδοξες αντιλήψεις του και πυροδότησαν τη θανατηφόρα επίθεση” δήλωσε η εισαγγελέας Melinda Katz σε γραπτή δήλωσή της.

“Η βία δεν είναι ποτέ μια αποδεκτή επιλογή, αλλά η βία προερχόμενη από το μίσος και την προκατάληψη είναι αποτρόπαια και θα διώκεται πάντα από αυτό το γραφείο στο μέγιστο βαθμό του νόμου.” 

Σύμφωνα με το the New York Daily News, ο Williams δήλωσε στις αρχές ότι ήξερε τον Berkley και είχε “πολλές διαφορές μαζί του” στο παρελθόν.

“Τράβηξα το μαχαίρι ψαρέματος που είχα και το κουνησα μπροστά στον Massiah μερικές φορές και τον μαχαίρωσα μια φορά” , φέρεται να είπε στην αστυνομία ο Williams.

Ο Berkley ήταν ένας νεαρός καλλιτέχνης που δούλευε στο Groundswell, έναν μη κυβερνητικό οργανισμό που συγκεντρώνει νεαρά άτομα και δημιουργούν πολύχρωμες τοιχογραφίες σε όμορφες γειτονίες για να εμπνεύσουν να έρθει κοινωνική αλλαγή.

Την ημέρα που δολοφονήθηκε πήγε στο Queens για να βοηθήσει την άρρωστη θεία του.

“Ο Messiah ήταν αξιολάτρευτος”, δήλωσε η μητέρα του Berkley, Kim. “Βοηθούσε τους πάντες. Γι’ αυτό βρίσκονταν στο Far Rockway, για να βοηθήσει [τον ξαδερφό του] να φροντίσει τη μητέρα του, επειδή η μητέρα του βρίσκονταν σε οίκο ευγηρίας. Αυτό έκανε, βοηθούσε τους πάντες. Αλλά κανένας δε βρίσκονταν εκεί για να βοηθήσει τον ίδιο.”

Ο Williams κατηγορείται με δολοφονία δευτέρου βαθμού ως έγκλημα μίσους. Αν καταδικαστεί θα εκτίσει ποινή 25 ετών.