Εκπρόσωπος του The Trevor Project είπε στο Buzzfeed ότι η γραμμή βοήθειας “πλημμύρισε” την Τρίτη (30 Αυγούστου) μετά από μια συντονισμένη επίθεση από χρήστες του 4chan. 

Η επίθεση οργανώθηκε σε ένα νήμα με τίτλο «Επιχείρηση Γόμορα» – που φαίνεται να αναφέρεται στον βομβαρδισμό του Αμβούργου στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Η αρχική «δήλωση» που υποκίνησε τη μαζική επιδρομή αφορούσε σε ρατσιστικά και υβριστικά σχόλια και μηνύματα κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ φιλανθρωπικής οργάνωσης, αποκαλώντας το προσωπικό της γραμμής σοδομιστές.  

Ο ανώτερος ερευνητής του Media Matters, Alex Kaplan, τράβηξε ένα στιγμιότυπο από πολλές από τις αναρτήσεις σε ένα νήμα στο Twitter, όπου περιέγραφε πώς τα τρολ στόχευαν να «φράξουν την ανοιχτή γραμμή». 

Το Trevor Project χαρακτήρισε τις ενέργειες, οι οποίες εμπόδισαν τους ευάλωτους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση σε ζωτική υποστήριξη ψυχικής υγείας, «αποκρουστικές». 

Ο εκπρόσωπος Τύπου Kevin Wong είπε στο BuzzFeed News: «Πλημμύρισαν την υπηρεσία κρίσεων – τις υπηρεσίες κρίσεων που προορίζονται για τα νεαρά ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα να συνδεθούν με έναν σύμβουλο, ώστε να μπορούν να μιλήσουν για ορισμένα πράγματα και να λάβουν υποστήριξη. Είναι αποτρόπαιο –αυτή είναι η λέξη που θα χρησιμοποιούσα– που κάποιος θα ήθελε να εμποδίσει κάποιον να βρει υπηρεσίες για να τον αποτρέψει από την απόπειρα αυτοκτονίας.» 

Ο Kaplan ανέφερε επίσης ότι το The Trevor Project είχε προτείνει ότι θα μπορούσε να λάβει νομικά μέτρα για την επιδρομή. 

Το αμφιλεγόμενο φόρουμ 4chan βασίζεται στην έννοια της καθολικής ανωνυμίας για κάθε χρήστη. 

Κατηγορήθηκε ότι φιλοξενεί ριζοσπαστικοποιημένους νεοναζί που πραγματοποιούν διαδικτυακές επιθέσεις σε περιθωριοποιημένες ομάδες, συμπεριλαμβανομένου του πρώην αστυνομικού Benjamin Hannam που συνελήφθη από την Met Police για συμμετοχή στην τρομοκρατική ομάδα National Action. 

Αρκετοί παρευρισκόμενοι στην εξέγερση του Καπιτωλίου των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου πιστεύεται ότι συγκεντρώθηκαν στο 4chan για να σχεδιάσουν την επίθεση. Επιπλέον, μέλη του /pol/ έχουν οργανώσει αρκετές διαδικτυακές επιθέσεις σε ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστές και οργανώσεις. Το 2020, μια ομάδα ακροδεξιών χρηστών είχε σχεδιάσει να επιτεθεί στον Pride Month με την «Επιχείρηση Pridefall». 

Στοχοποιούνται ακόμη και εταιρείες, όπως οι Starbucks, Amazon, Coca-Cola.  

Ακροδεξιοί στο 4chan ετοιμάζουν κυβερνοεπίθεση κατά την διάρκεια του μήνα Pride