Ακροδεξιοί στο 4chan ετοιμάζουν κυβερνοεπίθεση κατά την διάρκεια του μήνα Pride

26/05/2020
από

Ακροδεξιοί χρήστες στο 4chan σχεδιάζουν από την 1η Ιουνίου να γεμίσουν τα social media με μηνύματα μίσους και επιθέσεις σε εταιρίες που θα δείξουν την υποστήριξή τους στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Μέλη του γνωστού site, σχεδιάζουν την επιχείρηση Operation Pridefall (Επιχείρηση Πτώσης του Pride) από τις 10 Μαΐου στο /pol/ board.

Το /pol/ board τα τελευταία χρόνια έχει αναδυθεί σαν ένα δίκτυο διαδικτυακού ακροδεξιού περιεχομένου.

Οι διοργανωτές αυτής της επίθεσης εξήγησαν, ότι θα δημιουργήσουν μια πληθώρα ψεύτικων λογαριασμών σε social media και email προκειμένου να προωθήσουν αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ περιεχόμενο στα κοινωνικά δίκτυα και να επιτεθούν σε brands, που θα δείξουν την υποστήριξή τους με καμπάνιες τον μήνα Pride.

https://twitter.com/koshersemite/status/1264996122067644416?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1264996122067644416%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.pinknews.co.uk%2F2020%2F05%2F26%2F4chan-alt-right-operation-pridefall-pride-month-cyber-attack-starbucks-amazon-homophobia%2F

Προτρέπουν, επίσης, σε μέλη τους να κάνουν την εκστρατεία τους να «φαίνεται φυσιολογική» και να μη δημιουργούν ή ποστάρουν περιεχόμενο που να σχετίζεται με ναζί ή με τον Χίτλερ. Κάποια άτομα έχουν προμηθεύσει τα μέλη της ομάδας με έτοιμα πακέτα που περιέχουν memes και άλλο υλικό προκειμένου να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν.

Το υλικό περιλαμβάνει εικόνες με drag queens, άτομα που έχουν προβεί σε φυλομετάβαση, υλικά που σχετίζουν με την ομοφυλοφιλία με την παιδοφιλία, όπως, επίσης, και άρθρα με fake news, ή νέα με προβοκατόρικους τίτλους με σκοπό να βλάψουν την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Κάποιες από τις εταιρίες που σκοπεύουν να στοχεύσουν περιλαμβάνουν τα Starbucks, την Coca Cola, αρκετά βρετανικά και αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης, όπως, επίσης, και το ίδιο το 4chan.

Το κολάζ που δημιουργήθηκε από ένα μέλος του Operation Pridefall με τις εταιρίες που σκοπεύουν να μποϊκοτάρουν και να γεμίσουν με μηνύματα μίσους (4chan)

«Είναι πολύ απλό» γράφει ένας από τους ανώνυμους διοργανωτές του Pridefall. «Κάθε Ιούνιο εκατοντάδες μεγάλες επιχειρήσεις πλημμυρίζουν τα social media με ποστ που υποστηρίζουν τον “μήνα Pride” , μια κωδική ονομασία, που ονομάζεται ΛΟΑΤ+ ακτιβισμός» .

Αρκετοί χρήστες προτείνουν πολλές άλλες τεχνικές για να επιτεθούν.

«Τώρα που η πανδημία έχει διακόψει αρκετές από της έκφυλες παρελάσεις και όλοι αυτοί οι έκφυλοι θα μείνουν σπίτια τους, τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να τους καταστρέψουμε την ήδη ακυρωμένη του παρέλαση;» 

 




Δες και αυτό!