Αγαπημένοι ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρες σε τηλεοπτικές σειρές

23/08/2023
από
Μέσα στην τελευταία δεκαετία, η ΛΟΑΤΚΙ+ εκπροσώπηση στην τηλεόραση έχει βελτιωθεί σημαντικά. Μπορεί οι ΛΟΑΤΚΙ+ χαρακτήρες να μην έχουν πάντα τον πρωταγωνιστικό ρόλο, έχουν όμως αρκετή παρουσία και ορατότητα σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές, και κάποιοι από αυτούς έχουν χαραχτεί στη μνήμη μας. Ας δούμε λοιπόν κάποιους από τους αγαπημένους μας ΛΟΑΤΚΙ+ ρόλους!
Annalise Keating, How To Get Away With Murder

Annalise Keating, How To Get Away With Murder

Η Annalise είναι μια ισχυρή δύναμη, ανεξάρτητα από το τι κάνει (ή ποιον κυνηγάει). Ενώ στη σειρά ξεκίνησε ως παντρεμένη με έναν άνδρα, στη συνέχεια αποκαλύφθηκε το πολύχρωμο παρελθόν της. Η ίδια αυτοπροσδιοριζόταν ως bisexual, κάτι που είναι μεγάλη υπόθεση για την εκπροσώπηση στην τηλεόραση, ειδικά για μια μαύρη γυναίκα πρωταγωνίστρια.

Eric, Sex Education

Eric, Sex Education

Το να κάνεις coming out στον αυταρχικό πατέρα σου μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο. Φανταστείτε τώρα να κάνετε coming out στον αυταρχικό πατέρα σας σε μια μικρή πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου, όταν το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να βάλετε κραγιόν και ψηλά παπούτσια. Ο Έρικ κάνει ακριβώς αυτό και στην πορεία κερδίζει τον σεβασμό και τον θαυμασμό του πατέρα του. Ειλικρινά, Έρικ; Σε θαυμάζουμε.

​Emily Dickinson, Dickinson

​Hailee Steinfeld, Dickinson

Ενώ η Αμερικανίδα ποιήτρια του 19ου αιώνα μπορεί να είναι περισσότερο γνωστή ως μια αντικοινωνική που έγραφε συχνά για τον θάνατο- το Dickinson εκθέτει μια νέα πλευρά της λογοτεχνικής εικόνας που υποθέτει, τι θα γινόταν αν η Emily Dickinson (Hailee Steinfeld) ήταν ακριβώς σαν τα άλλα κορίτσια. Το αποτέλεσμα είναι μια υπέροχα πλούσια σειρά που αναδεικνύει μια λαμπρή νεαρή γυναίκα, η οποία παρά το γεγονός ότι είναι παγιδευμένη από τις προσδοκίες της οικογένειας της σε μια μικρή πόλη, καταφέρνει να ζήσει ελεύθερα.

Pray Tell, Pose

Pray Tell, _Pose_ (Billy Porter)

Ο Pray Tell της σειράς Pose είναι ένας από τους πιο δυνατούς ΛΟΑΤΚΙ+ τηλεοπτικούς χαρακτήρες. Ο ρόλος χάρισε στον Billy Porter το πρώτο του Emmy το οποίο άξιζε πολύ και που είχε ήδη καθυστερήσει πολύ.

Anne Lister, Gentleman Jack

​Suranne Jones, Gentleman Jack

Η ιστορία της Anne Lister (Suranne Jones) δεν μοιάζει με κανένα άλλο ιστορικό δράμα. Το Gentleman Jack αφηγείται την αληθινή ιστορία του πώς μια γυναίκα το 1832 έσωσε την οικογενειακή της περιουσία, ενώ παράλληλα αψήφησε όλες τις παραδόσεις της υψηλής κοινωνίας – συμπεριλαμβανομένου του ρομαντισμού με τη μελλοντική της σύζυγο.

Το καστ του The L Word: Generation Q

Jacqueline Toboni, Leo Sheng, Arienne Mandi, Rosanny Zayas; The L Word: Generation Q

Η Dani (Arienne Mandi), η Sophie (Rosanny Zayas), ο Micah (Leo Sheng) και η Finley (Jacqueline Toboni) τα σπάσανε ως το ανανεωμένο βασικό καστ του The L Word. Πολύ πιο διαθεματικό αλλά και “δραματικό”.

Adena, The Bold Type

Adena, The Bold Type

Η Adena είναι μια μουσουλμάνα λεσβία, η οποία εμπνέει την Kat (Aisha Dee) να αναθεωρήσει και να εξερευνήσει τη δική της σεξουαλικότητα. Ανεξάρτητα από την κατάσταση της σχέσης του ζευγαριού, η Adena παραμένει μια από τις πιο cool δημιουργίες της σειράς, ξεδιπλώνοντας την πραγματικότητα του να παλεύεις με πολλαπλές ταυτότητες στην Αμερική.

Villanelle, Killing Eve

Villanelle, Killing Eve (Jodie Comer)

Η πληρωμένη εκτελέστρια Villanelle είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες δολοφόνους στην τηλεόραση: Είναι πανέμορφη, πολυταξιδεμένη, μοντέρνα, εφευρετική, παιχνιδιάρα και αδύνατο να την προβλέψεις – αλλά η Eve (Sandra Oh) είναι αποφασισμένη να προσπαθήσει. Οι δυο τους έχουν μια επικίνδυνη αλλά ακαταμάχητη χημεία.

Poussey, Orange Is the New Black

lgbt-poussey.jpg

Ακόμα δεν έχουμε ξεπεράσει τον θάνατο της Poussey στο Orange Is the New Black, αλλά πριν από την τραγική δολοφονία της από τα χέρια ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου, ήταν ένα από τα πιο φωτεινά πρόσωπα του Litchfield.

Sophia Burset, Orange Is the New Black

lgbt-laverne-cox.jpg

Η πρωτοποριακή ερμηνεία της Laverne Cox ως Sophia στο Orange Is the New Black άνοιξε πόρτες που προηγουμένως ήταν κλειστές για τα τρανς άτομα, με την Cox να γίνεται η πρώτη τρανς γυναίκα που έλαβε ποτέ υποψηφιότητα για Emmy.

Shane McCutcheon, The L Word

lgbt-the-l-word.jpg

Butch, άγρια και άκρως σεξουαλική, η Shane ήταν το crush όλων μας. Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο.
Δες και αυτό!