Πηγή: Accept - LGBTI Cyprus

Σεμινάρια επιμόρφωσης της Αστυνομίας Κύπρου με την Accept – LGBTI

25/04/2024
από
Τη συνεργασία της με την Αστυνομία ξεκινάει η Accept – LGBTI Cyprus, με σεμινάρια επιμόρφωσης για τα εγκλήματα μίσους σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε η κυπριακή ΛΟΑΤΚΙ+ οργάνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας με την αστυνομία της χώρας και τα επιμορφωτικά σεμινάρια είναι η πρώτη δράση.

Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η εκπαίδευση της αστυνομίας για τα αδικήματα εις βάρος των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και για τον τρόπο διαχείρισης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τα αστυνομικά όργανα.

«Διεκδικούμε τον διορισμό προσώπου ή/και τμήματος εξειδικευμένου στα ποινικά αδικήματα που αφορούν τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα», γράφει η Accept – LGBTI Cyprus.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση:

«Μαζί διεκδικούμε τα αυτονόητα και τα πετυχαίνουμε!

Η Accept ΛΟΑΤΙ Κύπρου και η Αστυνομία Κύπρου βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την έναρξη επιμορφώσεων των αστυνομικών 1ης γραμμής για τα αδικήματα μίσους εις βάρος των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων αλλά και για τον τρόπο διαχείρισης των ΛΟΑΤΚΙ παραπονούμενων από τα υπεύθυνα όργανα των αστυνομικών σταθμών.

Η εκπαίδευση αυτή αποτελεί την 1η δράση στα πλαίσια του Μνημονίου Συνεργασίας που υπογράφηκε μεταξύ της οργάνωσης μας και της @cypolice.

Η ενδεδειγμένη αντιμετώπιση των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της οργάνωσης και χαιρόμαστε πολύ που τα αυτονόητα που διεκδικούμε, τα πετυχαίνουμε!».




Δες και αυτό!