ΗΠΑ: Τρανς ακτιβίστριες ανέβηκαν σε γερανό για να διαμαρτυρηθούν

29/03/2024
από
Δύο τρανς γυναίκες συνελήφθησαν αφού ανέβηκαν σε γερανό στην Ατλάντα, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοθεσία και την έντονη αστυνομική παρουσία στην πόλη. 

Σε δήλωση του Defend the Atlanta Forest/Stop Cop City που αναρτήθηκε στο X αναφέρεται ότι οι γυναίκες επεσήμαναν επίσης την πρόσφατη αντί-τρανς βία αλλά και την αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νομοθεσία, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο νομοθετικό σώμα της Τζόρτζια.

Σύμφωνα με μια κοινή ανάρτηση στο Instagram από τις οργανώσεις Stop Cop City και Defend the Atlanta Forest και το ανεξάρτητο περιοδικό Mainline της Ατλάντα, το ζευγάρι ανέβηκε στον γερανό σε ύψος 250 ποδιών στο εργοτάξιο της Brasfield & Gorrie στο κέντρο της Ατλάντα, ξεδίπλωσε ένα πανό που έγραφε «Drop Cop City» προτού στερεωθεί στον γερανό, διακόπτοντας την κατασκευή.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο X από το αστυνομικό τμήμα της Ατλάντα την Τετάρτη δείχνει αξιωματούχους να κόβουν την κολλητική ταινία με την οποία οι ακτιβίστριες προσκολλήθηκαν στο σύστημα σκάλας του γερανού και να τις βοηθούν να κατέβουν. Στη συνέχεια συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση.

«Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες στην Ατλάντα, ο Chevy Hill δολοφονήθηκε. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η Τζόρτζια εισήγαγε νομοθεσία για τον περαιτέρω περιορισμό της πρόσβασης στη σωτήρια ιατρική περίθαλψη για τα τρανς παιδιά», αναφέρει μια από τις ακτιβίστριες στην ανακοίνωση Defend the Atlanta Forest/Stop Cop City. «Σε αυτή την πολιτική στιγμή, πρέπει να δράσουμε τώρα, να εδραιώσουμε τη δύναμή μας και να αγωνιστούμε για τον κόσμο που μας αξίζει».

«Η τρανς γυναικεία ταυτότητά μας υπογραμμίζει αυτή τη δράση», αναφέρεται σε ανάρτηση στα stories του Our Common Foe στο Instagram, όπου οι δύο ακτιβίστριες αναφέρουν τα εξής. «Εμείς, ως τρανς γυναίκες, θα αντιμετωπίσουμε το κράτος με τα σώματά μας, επειδή τα σώματά μας υπάρχουν και τα σώματά μας θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Με τη δική μας δύναμη και δράση, πολεμάμε το αστυνομικό κράτος διεκδικώντας την προσωπικότητά μας».

The Our Common Foe Instagram post

Η ενέργεια της Τετάρτης σηματοδοτεί την τρίτη φορά τους τελευταίους μήνες που η Brasfield & Gorrie, ο κύριος εργολάβος της εκπαιδευτικής εγκατάστασης της αστυνομίας στο South River Forest, έκτασης 85 στρεμμάτων και αξίας 90 εκατομμυρίων δολαρίων, γνωστή ως «Cop City», δέχεται διαμαρτυρίες. Ακτιβιστές έκλεισαν αντίστοιχα την κατασκευή σε δύο άλλα εργοτάξια της Brasfield & Gorrie στα τέλη Ιανουαρίου και στις αρχές αυτού του μήνα.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Δημόσιας Ασφάλειας της Ατλάντα, κοινώς γνωστό ως Cop City, είναι μια υπό κατασκευή πανεπιστημιούπολη εκπαίδευσης αστυνομικών και πυροσβεστικών υπηρεσιών στην περιοχή South River Forest της κομητείας Dekalb κοντά στην Ατλάντα, Τζόρτζια, Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως σημειώνει το FOX 5, οι αντίπαλοι του «Cop City» λένε ότι η εγκατάσταση θα οδηγήσει σε περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της αστυνομίας της Ατλάντα και σε περιβαλλοντικές ζημιές που θα επηρεάσουν τον κατά πλειοψηφία Μαύρο πληθυσμό γύρω από το South River Forest.
Δες και αυτό!