Νέα Σμύρνη: Με αστυνομική παρουσία ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού

05/03/2024
από
Με αστυνομική παρουσία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου, λόγω απειλών. 

Οι δύο άνδρες, ο Δημήτρης Ελευσινιώτης και ο Σταύρος Γαβριλιάδης παντρεύτηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο δημαρχείο της Νέας Σμύρνης, σε στενό οικογενειακό κύκλο. Μάλιστα, μιλώντας αποκλειστικά στο ANTIVIRUS, ο Σταύρος Γαβριλιάδης αποκάλυψε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό.

Ωστόσο, το ζευγάρι δεχόταν απειλές κατά της σωματικής τους ακεραιότητας με αποτέλεσμα να ζητήσει την προστασία της αστυνομίας, στην οποία έστειλε και ευχαριστήρια επιστολή.

Σύμφωνα με την ανάρτηση της ΕΛΑΣ στο X, η επιστολή γράφει:

«Αξιότιμοι Κύριοι!

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη βοήθεια σας και τη διακριτική σας παρουσία στο γάμο μας.

Ο γάμος ήταν ο πρώτος γάμος μεταξύ ανδρών στην Ελλάδα. Και επειδή είχαμε δεχθεί απειλές για τη σωματική μας ακεραιότητα, απευθυνθήκαμε σε σας.

Πραγματικά βρήκαμε ενθάρρυνση, στήριξη και προστασία αλλά κυρίως ο γάμος μας που έγινε με την παρουσία των τριών ανηλίκων παιδιών μας ήταν απαλλαγμένος από φόβο και άγχος όπως πρέπει να είναι στους ελεύθερους ανθρώπους.

«Ειλικρινείς και από καρδιάς ευχαριστίες στον Διοικητή του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Αττικής καθώς και στους έμπειρους και ευγενικούς αστυνομικούς που μας κάλυψαν σε όλη την τελετή και μετά από αυτή».

Μιλώντας στη σημερινή εκπομπή της Φαίης Σκορδά, ο Μιχάλης Λώλης, Διοικητής του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, μετέφερε το μήνυμα της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με το οποίο «η προστασία των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών, ιδιαίτερα των μειοψηφιών, είναι έργο της αστυνομίας».

«Η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα είναι μια ευάλωτη κοινωνική ομάδα γιατί έχει αυξημένες πιθανότητες να δεχθεί βία. Έχει ζητήματα πρόσβασης των ατομικών και πολιτικών της δικαιωμάτων. Πρέπει να καταστεί σαφές και να είναι ένα μήνυμα από την Ελληνική Αστυνομία προς την κοινωνία που αντιδρά, ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να πραγματώσει οποιεσδήποτε απειλές σε βάρος ατόμων», συμπλήρωσε ενώ επεσήμανε ότι η ΕΛΑΣ είναι δίπλα στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.
Δες και αυτό!