Κατά της ισότητας στον γάμο ο πρόεδρος του Grindr;

30/11/2018
από

Ο Scott Chen, Πρόεδρος του Grindr, έγραψε ένα σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, διατυπώνοντας την άποψη ότι ο γάμος προορίζεται μόνο μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας. Μετά το έσβησε.

Στις 26 Νοεμβρίου, ο Chen κοινοποίησε ένα άρθρο του INTO σχετικό με την Cher Wang, CEΟ της HTC, η οποία έκανε δωρεά για να υποστηρίξει αντι-LGBTQ ομάδες, που εδρεύουν στις Η.Π.Α., ώστε να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Ταϊβάν για την ισότητα στον γάμο. Τελικά, ο κόσμος ψήφισε κατά, ενώ συμφωνήθηκε να αφαιρεθεί η LGBTQ συμπεριληπτικότητα από τα σχολεία και να δοθεί μία εξωγαμιαία επιλογή για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Scott Chen, Πρόεδρος του Grindr

Ο Chen έγραψε ένα σχόλιο κάτω από το post του, που στη συνέχεια διαγράφτηκε. Έλεγε:

“Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο γάμος είναι μία ιερή ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας. Συμφωνώ, αλλά δεν μας αφορά. Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο σκοπός του γάμου είναι να κάνεις παιδιά, που θα κουβαλήσουν το DNA σου. Ούτε αυτό μας αφορά. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι απλά διαφορετικοί από εσένα, που θέλουν απελπισμένα να παντρευτούν. Έχουν τους λόγους τους. Ο γάμος είναι κάτι εντελώς προσωπικό.”

Ο Chen δήλωσε ακόμη ότι θα προτιμούσε ο κόσμος να μην έκανε δωρεές σε αντι-LGBTQ σκοπούς, αλλά να “κάνουν δωρεές για την καταπολέμηση της πείνας, της φτώχειας, ή των δεινών του πολέμου. Γιατί να ξοδεύεις όλα αυτά τα χρήματα, μόνο και μόνο, για να σταματήσεις κάποιους ανθρώπους, που αγαπιούνται και θέλουν να παντρευτούν; Δεν υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή;” 

Κλείνοντας υπογράμμισε: “Δε θα αγοράσω ποτέ ξανά προϊόντα από την HTC, και δε θα κάνω ούτε ένα δολάριο δωρεά σε οποιαδήποτε χριστιανική ομάδα της Ταϊβάν.”

Αργότερα, μετά τη διαγραφή των παραπάνω, εμφανίστηκε κάτω από το άρθρο ένα καινούργιο σχόλιο του Chen που έλεγε, ότι στηρίζει τα LGBTQ+ δικαιώματα και τον ομόφυλο γάμο, δηλώνοντας περήφανος, που εργάζεται για το Grindr.

Τα ΜΜΕ έχουν ζητήσει επίσημες δηλώσεις από το Grindr, όμως μέχρι στιγμής η εταιρία δεν έχει απαντήσει κάτι.




Δες και αυτό!