Η Ταϊβάν ψήφισε κατά της ισότητας στον γάμο

25/11/2018
από

Η Ταϊβάν ψήφισε εχθές (24/11) ενάντια στην ισότητα στον γάμο.

Το δημοψήφισμα που διεξήχθη στη χώρα αφορούσε σε διάφορα LGBTI θέματα. Ανάμεσα σ΄αυτά και το αν θα άλλαζε ο ορισμός του γάμου από τον Αστικό Κώδικα (σε δύο «ανθρώπους» από το ένας «άνθρωπος και μια γυναίκα»).

Δυστυχώς όμως για την LGBTI κοινότητα, οι ψηφοφόροι απέρριψαν την αλλαγή του ορισμού.

Για να περάσει οποιοδήποτε δημοψήφισμα, χρειάζεται αποτέλεσμα 4,95 εκατομμυρίων ανθρώπων, σύμφωνα με την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

Αλλά μόλις 5 εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν για να διατηρήσουν στον Αστικό Κώδικα τον ορισμό «άνδρας και γυναίκα», με μόλις 1,5 εκατομμύρια για να το αλλάξουν.

Ένα δελτίο τύπου από το συνασπισμό για την ισότητα γάμου στην Ταϊβάν δήλωσε: «Είμαστε βαθιά λυπημένοι και απογοητευμένοι από τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος σήμερα.

«Ωστόσο, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας προς όσους υποστήριξαν την υπόθεση σε όλη τη διαδικασία».

Πρόσθεσε: «Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος έδειξαν ότι η πλειοψηφία των πολιτών παραπλανήθηκε από τις ψεύτικες πληροφορίες που διαδόθηκαν από την αντι-LGBTQσυμμαχία, η οποία προκάλεσε σοβαρές παρερμηνείες…”.

Τον Μάιο του 2017, το ανώτατο δικαστήριο της Ταϊβάν αποφάσισε ότι τα ζευγάρια του ιδίου φύλου πρέπει να έχουν το δικαίωμα να παντρευτούν νόμιμα. Όρισε, επίσης, προθεσμία δύο ετών για να ψηφιστεί η συγκεκριμένη νομοθεσία.

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το Μάιο του 2019, οι ΛΟΑΤΙ θα πρέπει να μπορούν να πατρεύονται.

Μετά το δημοψήφισμα, μέλος της κυβέρνησης δήλωσε ότι η σχετική νομοθεσία θα κατατεθεί στους επόμενους 3 μήνες.




Δες και αυτό!