Ψηφίστε για το Βραβείο Κοινού στα Queer Theatre Awards 2018

22/11/2018

Τα περήφανα θεατρικά βραβεία Queer Theatre Awards προωθούν για χρονιά την ορατότητα της queer θεματολογίας και της διαφορετικότητας στο θέατρο, με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας Athens Pride.

Πέρα από τις καθιερωμένες κατηγορίες της κριτικής επιτροπής, τη βραδιά της απονομής θα δοθεί και ένα βραβείο κοινού για την καλύτερη queer παράσταση. Αυτό, όπως κάθε χρονιά, θα ψηφιστεί από τους αναγνώστες του περιοδικού Antivirus, μέσα από ανοιχτή ψηφοφορία που συμπεριλαμβάνει όλες τις παραστάσεις με queer θεματολογία και χαρακτήρες από τη φετινή θεατρική σεζόν. Η ψηφοφορία κλείνει τα μεσάνυχτα της Τρίτης 27 Νοεμβρίου.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στη φετινή τελετή απονομής που θα λάβει χώρα στο Θέατρο ΠΟΡΤΑ, την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στις 16.00, με παρουσιαστές τη Νάντια Κοντογεώργη και τον Μίνω Θεοχάρη σε σκηνοθεσία Ζωής Ξανθοπούλου. Η τελετή θα φιλοξενήσει χορευτικά shows που επιμελούνται η ομάδα Rainbow Dance και η drag queen Marianah Grindr. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς o δημοφιλής τραγουδοποιός Σπύρος Γραμμένος θα παρουσιάσει μια νέα ηχογράφηση του, αφιερωμένη στον Ζακ Κωστόπουλο.

Οι αναλυτικές υποψηφιότητες έχουν ανακοινωθεί στον επίσημο ιστότοπο www.gaytheatre.gr

Το φετινό σύνθημα είναι «Act / REACT». Οι καλλιτέχνες αντιδρούν εντός και εκτός θεάτρου σε όσα συμβαίνουν γύρω τους. Το ελληνικό queer θέατρο, με αφορμή τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, αντιστέκεται στον συντηρητισμό και τον ρατσισμό της κοινωνίας και τολμά να μιλήσει ελεύθερα και περήφανα για τη διαφορετικότητα, την ταυτότητα φύλου και την ελευθερία αυτοπροσδιορισμού.Queer Theatre Awards 2018




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!