“Κύμα Ουράνιου Τόξου” στις ΗΠΑ: 14 LGBTI υποψήφια άτομα εκλέχθηκαν

07/11/2018
από

Ο “οιωνός” του ουράνιου τόξου που φώτισε την ημέρα των εκλογών το Καπιτώλιο των ΗΠΑ φαίνεται ότι επιβεβαιώθηκε. Λίγες ώρες μετά τα αμερικανικά μέσα κάνουν λόγο για το “κύμα ουράνιου τόξου” καθώς τα LGBTI υποψήφια άτομα που εξελέγησαν είναι περισσότερα από ποτέ!!

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στους Δημοκρατικούς

Τα αμερικανικά μέσα αναφέρουν ότι οι Δημοκρατικοί κερδίζουν τις 23 ψήφους που χρειάζονται για να πάρουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Μια δημοκρατική πλειοψηφία στο Σώμα, μετά από οκτώ χρόνια, είναι ένα σημαντικό πλήγμα για τον Τραμπ και στους Ρεπουμπλικάνους, γενικότερα.

Ωστόσο, οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν ακόμη τον έλεγχο της Γερουσίας.

Μόλις οι νέοι νομοθέτες ορκιστούν στο Κογκρέσο τον Ιανουάριο, ελπίσουμε ότι θα σημειώσουν πρόοδο στα νομοσχέδια για την ισότητα. Ακόμη, ελπίζουμε ότι θα ξεκινήσουν έρευνες σχετικά με τη διοίκηση του Τραμπ, εξετάζοντας τα πάντα, από τις αμφιλεγόμενες εκλογές του 2016, μέχρι και τις επιχειρηματικές δράσεις του.

Χωρίς τον έλεγχο της Γερουσίας, βέβαια, οι Δημοκρατικοί θα έχουν αρκετές δυσκολίες και εμπόδια στο νομοθετικό έργο τους.


Ο κατάλογος των LGBTI υποψήφιων ατόμων που εξελέγησαν

Τα LGBTI υποψήφια άτομα που εξελέγησαν, τα περισσότερα από ποτέ και πολλά μέσα, κάνουν λόγο για ένα “κύμα ουράνιου τόξου” !

Ο Τζάρεντ Πόλις έγινε ο πρώτος ανοιχτά gay, που εξελέγη κυβερνήτης στις ΗΠΑ, κερδίζοντας τον κυβερνητικό αγώνα του Κολοράντο.

Η Σαρίς Ντέβιντς έγινε η πρώτη LGBTI εκλεγμένη ομογενής και πρώην παλαιστίνα Αμερικάνα, που κερδίζει στο Κάνσας.

Ο Τζος Τεράνιο, έγινε ο πρώτος ανοιχτά gay που εκλέχτηκε στο Γκουάμ. Αυτός και ο συνάνδελφός του Λου Λιόν Γκουερέρο, μετρούν 16 χρόνια δημοκρατικής συγκυβέρνησης στο νησί.

Ο Τάμμι Μπαλντίν, που έγινε ο πρώτος ανοιχτά LGBTI γερουσιαστής, όταν εξελέγη για πρώτη φορά. Σήμερα, κέρδισε την επανεκλογής της στο Ουισκόνσιν.

Το Όρεγκον επανεξέλεξε την δημοκρατικό κ. Κέιτ Μπράουν ως κυβερνήτη. Τον Φεβρουάριο του 2015, έγινε η πρώτη ανοιχτά bi κυβερνήτης της χώρας.

Η LGBTI Άντζι Κρεγκ κέρδισε στην 2η περιφέρεια του Κογκρέσου της Μινεσότα. Η Κρεγκ έγινε το πρώτο ανοιχτά LGBTI άτομο, που εκλέχθηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ από τη Μινεσότα και η πρώτη ανοιχτά LGBTI μητέρα στο Κογκρέσο.

Η Μασαχουσέτη επανεξέλεξε την πρώτο ανοιχτά gay γενική εισαγγελέα, Μόρα Χίλυ.

Ο Κρίς Παππας θα γίνει το πρώτο ανοιχτά gay μέλος του Κογκρέσου του Νιου Χάμσαϊρ, αφού νίκησε τον ρεπουμπλικανό Έντι Έντουαρντς.

Ο ανοιχτά gay Σον Μάλόνι πατέρας τριών παιδιών κέρδισε την 18η εκλογική περιφέρεια της Κοπεγχάγης της Νέας Υόρκης.

Άλλα LGBTI άτομα που κέρδισαν είναι η Τζένιφερ Γουέμπ (Ταλαχάσι, Φλόριντα), η Νίκι Αντόνιο (Οχάιο), η βετεράνος Ζήνα Ορτίζ Τζόουνς (Τέξας) κι ο Γκάμπριελ Ασεβέρο (Μέριλαντ).

Τα τελικά αποτελέσματα της Καλιφόρνια, όπου η bi Κέιτι Χιλλ ελπίζει να καταργήσει το αντι-LGBTI ρεπουμπλικάνο Στίβεν Νάιτ, δεν έχουν βγει ακόμη.

Ένα ουράνιο τόξο φώτισε το Καπιτώλιο τη μέρα των εκλογών των ΗΠΑ

Άλλες πρωτιές των ενδιάμεσων εκλογών

Στη Νέα Υόρκη εκλέχθηκε η νεαρότερη γυναίκα, που έχει εκλεγεί ποτέ, σε ηλικία 29 ετών, η Αλεξάντρια Οκάζιο Κορτέζ, ενώ η Μασαχουσέτη ψήφισε την η πρώτη της αφροαμερικανή βουλευτίνα, την Αγιάνα Πρέσλι.

Ακόμη, η Ρασίντα Τλάιμπ που κέρδισε στο Μίσιγκαν και η Ιλχάν Ομάρ, πρώην πρόσφυγας από τη Σομαλία, που κέρδισε στη Μινεσότα είναι οι πρώτες μουσουλμάνες, που εκλέγονται στο Κογκρέσο.

Τέλος, η ρεπουμπλικανή Μάρσα Μπλάκμπερν έγινε η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται από το Τενεσί, ως γερουσιαστής.

 




Δες και αυτό!