Η Κένυα ίσως είναι η επόμενη χώρα που θα αποποινικοποιήσει την ομοφυλοφιλία

29/10/2018
από

Tο Ανώτατο Δικαστήριο στην Κένυα ανακοίνωσε ότι τον ερχόμενο Φεβρουάριο (22/2/2019) θα αποφασίσει για το αν θα νομιμοποιήσει την ομοφυλοφιλία στη χώρα.

Την Πέμπτη, οι τρεις δικαστές εξέτασαν τις σχετικές υποθέσεις λαμβάνοντας υπόψη και την πρόσφατη (θετική) απόφαση του αντίστοιχου δικαστηρίου στην Ινδία.

Οι υποθέσεις έφτασαν στο ανώτατο δικαστήριο στην Κένυα τον Ιανουάριο, νωρίτερα αυτό το έτος. Μία απ΄αυτές, αφορά στην καταγγελία δύο ανδρών που οδηγήθηκαν στη φυλακή όταν τους έπιασαν να κάνουν σεξ όπου και υπέστησαν βασανισμό. Η επιτροπή για τα δικαιώματα του ανθρώπου και ένας από του επιτυχημένους δικηγόρους της χώρας, ο Paul Muite, πρωτοστατούν στην προσπάθεια αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας.

Συγκεκριμένα, ζητούν την κατάργηση των τμημάτων 162 και 165 του ποινικού κώδικα, υποστηρίζοντας ότι είναι αντισυνταγματική. Ωστόσο, οι θρησκευτικές ομάδες στην Αμερική έχουν χρηματοδοτήσει το Χριστιανικό Επαγγελματικό Φόρουμ, με στόχο να κάνουν τους κανόνες πιο αυστηρούς για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.




Δες και αυτό!