Ένα μοναδικό βιβλίο ενηλικίωσης από έναν τυφλό gay άνδρα

29/08/2018
από

Ο Belo Miguel Cipriani, ένας τυφλός gay άνδρας προσπαθεί μέσα από το βιβλίο του να δώσει έμπνευση και να μιλήσει για τη αναπηρία.

Ο Belo Cipriani με τον σκύλο-οδηγό του, τον Oslo.

Το 2011, όταν ο Belo ήταν 26 ετών, δέχτηκε επίθεση στην περιοχή Κάστρο, στο Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια. Αυτή η ομοφοβική επίθεση του στοίχισε την όρασή του. Το περιστατικό, βέβαια, δεν χαρακτηρίστηκε ποτέ ως έγκλημα μίσους.

Σήμερα, ο Belo μετατρέπει το δηλητήριο σε φάρμακο. Στο πρώτο του βιβλίο “Blind: A Memoir” αναστοχάζεται πάνω στα μαθήματα που πήρε, μέσα από αυτήν την εμπειρία. Αναγκάστηκε να περπατά, να διαβάζει, να γράφει, να μαγειρεύει και να ζει στο σκοτάδι.

Νομίζω ότι η επίθεση μου πήρε τον περισσότερο χρόνο για να τη γράψω. Κάποιοι θεωρούν τη σκηνή της επίθεσης την πιο δραματική του βιβλίου κι ήταν πράγματι η πιο έντονη για μένα στο να τη γράψω. Άλλα μέρη του βιβλίου με βοήθησαν να αναγνωρίσω τη φυσική και την πνευματική μου ανάπτυξη.

Το βιβλίο του Belo θα κυκλοφορήσει από την Oled Books, τον Οκτώβριο του 2018, με τον τίτλο: “Firsts: Coming of Age Stories by People with Disabilities” . 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!