Αντιδράσεις για τον πρώτο μεγάλο ανοιχτά gay χαρακτήρα σε ταινία της Disney

14/08/2018
από

Η Disney ανακοίνωσε πρόσφατα το casting της νέας ταινίας με τίτλο “The Jungle Cruise” , που βασίζεται σε μία επίσκεψη στη Disneyland. Εκτός από τον Ντουέιν Τζόνσον (The Rock) και την Έμιλι Μπλαντ, στην ταινία θα πρωταγωνιστήσει, επίσης, ο Βρετανός κωμικός ηθοποιός, Τζακ Ουίτχαλ, ως αδελφός του χαρακτήρα Blunt.

Νέες πληροφορίες σχετικά με το χαρακτήρα του Ουίτχαλ αποκαλύπτουν ότι είναι gay, επομένως, συζητάμε για τον πρώτο μεγάλο ανοιχτά gay χαρακτήρα σε μια ταινία της Disney.

Όμως, επειδή ο Ουίτχαλ είναι ένας στρέιτ ηθοποιός, υπήρξαν αντιδράσεις στα social media, όπως ήταν αναμενόμενο.

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος του Out, Glenn Garner έγραψε τα εξής:

Πότε θα μάθει η Disney; Αρχικά, δίνουν ένα ξεροκόμματο ομοφυλοφιλικής στιγμής ανάμεσα στον κακό LeFou και τον Gaston στο “Beauty and the Beast” , διαιωνίζοντας το στερεότυπο που θέλει τους queer χαρακτήρες να είναι δευτερεύοντες, αν όχι απλά κακοί. Στη συνέχεια έκοψαν μια σκηνή από το “Thor: Ragnarok” που επιβεβαίωνε την αμφιφυλοφιλία της Valkyrie. Τώρα παρουσιάζουν μια απεικόνιση ενός gay χαρακτήρα, που τον περιγράφουν ως “effete” και “camp” σα να είναι μια μεγάλη νίκη για την gay κοινότητα. Μεγάλη νίκη θα ήταν η επιλογή ενός gay ηθοποιού, ή τουλάχιστον η αποφυγή των gay στερεοτύπων. Πότε θα μάθουν;”  




Δες και αυτό!