Μέχρι το 2020 νομοθετείται η ισότητα στον γάμο στην Κόστα Ρίκα

10/08/2018
από

Με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Κόστα Ρίκα ορίστηκε, ότι η ισότητα των γάμων θα γίνει νόμος του κράτους, μέχρι και το 2020.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε, ότι η απαγόρευση των ομόφυλων γάμων σε όλη τη Λατινική Αμερική είναι αντισυνταγματική. Η απόφαση δίνει στους νομοθέτες περιθώριο 18 μηνών, για να αλλάξουν τον ισχύοντα νόμο.

Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Fernando Castillo δήλωσε, σε συνέντευξη τύπου, ότι η απαγόρευση θα παύσει να υφίσταται, μέσα στους επόμενους 18 μήνες με νόμο.


Ο 43χρονος Πρόεδρος Carlos Alvarado, που κέρδισε φέτος τις προεδρικές εκλογές, μετά την απόφαση δήλωσε, ότι θέλει να εγγυηθεί ότι «κανένα άτομο πια δε θα αντιμετωπίζει διακρίσεις, λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού του» , σε συμφωνία με την προεκλογική του εκστρατεία, που βασίστηκε στην ισότητα στον γάμο.

Μετά την εκλογή του ο Alvarado είχε πει, ότι η νίκη του έστειλε ένα «όμορφο» μήνυμα στον κόσμο: «Ας γιορτάσουμε τα 200 χρόνια της ανεξαρτησίας μας, με μια κυβέρνηση αντάξια και σύγχρονη με την εποχή μας» , είχε γράψει στο Twitter, συνεχίζοντας:

«Σήμερα, ο κόσμος μας παρακολουθεί και στείλαμε ένα όμορφο δημοκρατικό μήνυμα» .

https://avmag.gr/87069/ypostiriktis-tis-lgbt-koinotitas-o-neos-proedros-tis-kosta-rika/




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!