Απαγόρευσαν σε χιλιάδες τρανς άτομα το δικαίωμα ψήφου στο Πακιστάν

26/07/2018
από

Η τρανς κοινότητα υποτίθεται ότι θα έγραφε ιστορία στις φετινές εθνικές εκλογές που γίνονται στο Πακιστάν, αλλά δυστυχώς, την ίδια μέρα, οι αρμόδιοι δε στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, δημιουργώντας μία σειρά από απογοητεύσεις.

Για πρώτη φορά στην ιστορία η τρανς κοινότητα του Πακιστάν είχε τη δυνατότητα να εγγραφεί, ώστε να ψηφίσει στις εθνικές εκλογές. Για πρώτη φορά θα γινόταν αλλαγή στον εθνικό νόμο και τα τρανς άτομα είχαν τη δυνατότητα να πάρουν την ταυτότητά τους και την εκλογική τους κάρτα με το διορθωμένο φύλο τους.

Ένας σημαντικός αριθμός τρανς ανθρώπων έσπευσε για να κάνει τη διόρθωση, με βάση την «Transgender Persons (Protection of Rights) Act» , ωστόσο, πολλοί κατέληξαν να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους, καθώς δεν τους επέτρεψαν τελικά να καταχωρηθούν με το επιθυμητό φύλο. Το ίδιο συνέβη και στα τρανς άτομα που είχαν εκπαιδευτεί για να εργαστούν ως εκλογικοί παρατηρητές σε περίπτερα ψηφοφορίας σε όλη τη χώρα.

Δυστυχώς, οι αρμόδιοι των εκλογών απέρριψαν χιλιάδες τρανς ανθρώπους από τις εκλογικές περιφέρειες, των οποίων η ταυτότητα εξακολουθούσε να καταγράφει το αντίθετο από το επιθυμητό τους φύλο.

Αν και υπάρχει η δυνατότητα επιλογής δελτίου ταυτότητας με βάση μία τρίτη επιλογή, αυτά έχουν εκδωθεί
«μόνο για 127 άτομα στην Khyber Pakhtunkhwa» , δήλωσε σημαντικό τρανς άτομο που ασχολείται με τον ακτιβισμό για την τρανς κοινότητα με το όνομα Qamar Naseem.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η αστυνομία σταμάτησε περίπου 25 τρανς άτομα από την ψηφοφορία, παρόλο που είχαν διορθώσει την ταυτότητά τους στην περιοχή Κιμπέρ-Πανκτούνκβα.

«Η ευαισθητοποίηση μεταξύ των υπαλλήλων των δημοσκοπήσεων και της αστυνομίας σχετικά με τα τρανς άτομα, που είναι ψηφοφόροι και παρατηρητές, γυναίκες και άνδρες, είναι πολύ μικρή, έως και απογοητευτική στην Κιμπέρ-Πανκτούνκβα» , γράφει η ομάδα Trans Action Pakistan.

«Οι περισσότεροι από τους κατοίκους της πόλης Πεσαβάρ (μια πόλη στην Κιμπέρ-Πανκτούνκβα) στερούνται ψήφων. Η εκλογική επιτροπή του Πακιστάν δεν είναι σε θέση να κατανοήσει τα προβλήματα των Khawaja sara (τρανς γυναικών του Πακιστάν).” 

Η νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου πέρασε στο Πακιστάν




Δες και αυτό!