Η νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου πέρασε στο Πακιστάν

10/05/2018
από

Το Κοινοβούλιο του Πακιστάν πέρασε το σχέδιο νόμου για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου και για την προστασία από τρανσφοβικές διακρίσεις, γεγονός που χαιρέτισαν οι υποστηρικτές των LGBT δικαιωμάτων της χώρας.

Η “Transgender Persons (Protection of Rights) Act” επιτρέπει στα άτομα να αυτοπροσδιορίζονται ως άνδρες, γυναίκες ή έναν συνδυασμόκαι να καταγράφουν την ταυτότητα φύλου τους στα επίσημα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένου του διαβατηρίου και της ταυτότητάς τους.

Το εν λόγω νομοσχέδιο προστατεύει ακόμη το δικαίωμα των ανθρώπων να αυτοπροσδιορίζουν το φύλο τους με βάση “την εσωτερική και ατομική αίσθηση του εαυτού του ατόμου” που μπορεί να “συμφωνεί ή όχι με το φύλο που τους αποδόθηκε κατά τη γέννηση.

Το νομοσχέδιο πέρασε από τους Βουλευτές στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ και επιπλέον προσβλέπει την απαγόρευση των τρανσφοβικών διακρίσεων σε δημόσιο χώρο, συνυπολογίζοντας τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τις αστικές συγκοινωνίες.

Διασφαλίζεται τέλος, ότι τα τρανς άτομα θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις εθνικές, περιφερειακές και επαρχιακές εκλογές, διατηρώντας το δικαίωμα να δηλώσουν υποψηφιότητα για δημόσια υπηρεσία και εγγυάται το δικαίωμά τους στα κληρονομικά ζητήματα.




Δες και αυτό!