Πιθανή πρώτη απεικόνιση ομόφυλου σεξ σε ειδώλιο 11.000 ετών

27/06/2018
από

Ένα ειδώλιο 11.000 ετών πιστεύεται ότι αποτελεί μία από τις πρώτες απεικονίσεις ομόφυλου σεξ, που θα συμπεριληφθεί στη θεματική LGBTQ έκθεση του Βρετανικού Μουσείου.

Το “Ain Sakhri Lovers” , ένα ειδώλιο χαραγμένο σε βότσαλο, απεικονίζει δύο ερωτευμένους ανθρώπους. Το Βρετανικό Μουσείο δε διευκρινίζει αν είναι ετερόφυλο ή ομόφυλο ζευγάρι, οπότε αποτελεί μια πιθανή πρώιμη εκπροσώπηση ομόφυλου σεξ.

Η εθνική περιοδεύουσα έκθεση θα περιλαμβάνει, επίσης, αντικείμενα που ξεκινούν από την αρχαία Αίγυπτο και τη Ρώμη, μέχρι τις απεικονίσεις ομόφυλου έρωτα από τον καλλιτέχνη David Hockney. Στη συλλογή θα υπάρχει κι ένα αρχαίο ελληνικό αγγείο που απεικονίζει την ποιήτρια Σαπφώ σε μία τρυφερή στιγμή με μία γυναίκα.

Η έκθεση θα ξεκινήσει από την Οξφόρδη πριν ταξιδέψει σε διάφορες πόλεις της Αγγλίας, όπως το Nottingham, το Bolton και το Norwich, και βασίζεται σε μια προηγούμενη έκθεση, που πραγματοποιήθηκε από το Βρετανικό Μουσείο το 2017, για την 50ή επέτειο της μερικής αποποινικοποίησης της ομοφυλοφιλίας στην Αγγλία και την Ουαλία.




Δες και αυτό!