Δύο χρόνια από το αιματοκύλισμα στο Pulse του Ορλάντο

12/06/2018
από

Οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση ακολουθώντας το hashtag #HonorThemWithAction υπογραμμίζουν ότι δεν έχουν γίνει αρκετά για την αντιμετώπιση της βίας από την οπλοκατοχή.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το Δημαρχείο του Ορλάντο της Φλόριντα στις 6 μ.μ. χθες (11/06/18). Οι υποστηρικτές κι οι επιζώντες του μαζικού πυροβολισμού ηγήθηκαν αυτής.

Σήμερα (12 Ιουνίου) είναι η διετής επέτειος του περιστατικού που έβαψε στο αίμα το λατινοαμερικανικό LGBTI club Pulse.

Τότε, ο Omar Mateen, 29 ετών, τις πρώτες πρωινές ώρες βρέθηκε στο Pulse και ξεκίνησε μια θανατηφόρα μάχη. Σκότωσε 49 άτομα και άφησε 53 τραυματίες. Πέθανε στη σκηνή, όταν δέχτηκε πυροβολισμούς από την αστυνομία. Ήταν η χειρότερη μαζική δολοφονία στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ.

Πολλές από τις οργανώσεις που συμμετείχαν διεκδίκησαν αυστηρότερο έλεγχο των πυροβόλων όπλων, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης οπλοκατοχής, αυστηρότερων ελέγχων ιστορικού και περισσότερους πόρους για υποστήριξη της ψυχικής υγείας.

το καταπληκτικό ήταν ότι κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης έβρεξε, αλλά προς το τέλος της εκδήλωσης εμφανίστηκε στον ουρανό ένα υπέροχο ουράνιο τόξο!

https://avmag.gr/65757/makelio-se-gkei-klab-sto-orlanto-enoplos-skotose-20-atoma/




Δες και αυτό!