Α Σαμ: ο πρώτος ανοιχτά gay αθλητής της Κίνας στα φετινά Gay Games

21/05/2018
από

Σήμερα, με γενναιότητα ζω την αλήθεια μου… Ναι, είμαι gay

Αυτός ο άνδρας πιστεύει ότι είναι ο πρώτος άνδρας στην Κίνα, που διαγωνίζεται με ορατότητα, ως ανοιχτά gay αθλητής, εκπροσωπώντας τη χώρα του στα Gay Games στο Παρίσι τον Αύγουστο.

Το όνομά του είναι Xu Jingsen ή απλά Α Σαμ κι είναι επαγγελματίας αθλητής σέρφινγκ.

Πολύ πρόσφατα έκανε coming out μέσω των social media, παρόλο που η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στην Κίνα και ότι δεν υπάρχουν νόμοι κατά των διακρίσεων για τα LGBT άτομα, ενώ το gay περιεχόμενο απαγορεύεται στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο:

Γεια σας! Είμαι ο Α Σαμ. Θα πάρω μέρος στα Gay Games στο Παρίσι, στη Γαλλία, φέτος τον Αύγουστο ως πρεσβευτής. Το coming out είναι το απόλυτο μέτρο εσωτερικής μας γενναιότητας. Ναι, είμαι gay.” 

“Έχουμε το δικαίωμα να διαλέξουμε ποιον θα αγαπήσουμε και πώς θα αγαπήσουμε. Το φύλο, η ηλικία και το χρώμα του δέρματος δεν είναι ντροπή. Ζούμε όλες/όλοι κάτω από τον ίδιο ήλιο.” 

“Σήμερα, με γενναιότητα ζω την αλήθεια μου και τη διαφυλάττω ως το καλύτερο δώρο που είχα ποτέ. Αν το κουράγιο μου καταφέρει να κάνει όσα άτομα αισθάνονται μόνα και αβοήθητα να νιώσουν καλύτερα κι αν ενθαρρύνω με τον τρόπο αυτό όλες/όλους για την υποστήριξη της ισότητας, τότε ό,τι κάνω αποκτά μεγαλύτερο νόημα. Σας ευχαριστώ φίλες και φίλοι μου!

Παρόλο που το σέρφινγκ δεν είναι άθλημα που συμπεριλαμβάνεται στα Gay Games, ο Α Σαμ θα διαγωνιστεί στην κολύμβηση και στο μπάσκετ.




Δες και αυτό!