“Ο Θεός σε έπλασε έτσι και σε αγαπάει, όπως είσαι”

21/05/2018
από

Ο Χουάν Κάρλος Κρουζ, ένας από τους επιζήσαντες του σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης από καθολικούς ιερείς στη Χιλή, δήλωσε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος του είπε ότι ο Θεός τον έκανε gay και τον αγαπά.

Σύμφωνα με τον Κρουζ που μίλησε στην ισπανική εφημερίδα El País, ο Πάπας Φραγκίσκος σε ιδιωτική συνομιλία που είχε μαζί του την περασμένη εβδομάδα, του είπε ότι ο Θεός δε νοιάζεται για το αν είναι gay ή όχι, με τα εξής λόγια:

Χουάν Κάρλος, το ότι είσαι gay δεν έχει σημασία. Ο Θεός σε έπλασε έτσι και σε αγαπάει, όπως είσαι, και δε με νοιάζει. Ο Πάπας σε αγαπάει, όπως είσαι. Θα πρέπει να είσαι ευτυχισμένος μ’ αυτό που είσαι.

Αναμένεται τώρα, ο Πάπας Φραγκίσκος να επιβεβαιώσει τις δηλώσεις αυτές και δημόσια, αν και στο μεταξύ, ο στενός σύμβουλός του, Τζέιμς Μάρτιν κοινοποίησε την ιστορία του Κρουζ στο twitter.

Ο Κρουζ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο twiiter, ενώ σε σχετική ερώτηση για το εάν συζήτησε με τον Πάπα αναφορικά με την κακοποίηση που υπέστη είπε:

Ναι, συζητήσαμε εκτενώς γι’ αυτό. Έκλαψα κι έδειχνε πληγωμένος. Σήκωσε το χέρι του και το ακούμπησε στον ώμο μου λέγοντας: “Κλάψε παιδί μου.” 

Ο Πάπας Φραγκίσκος πρόσφατα είχε δηλώσει ότι οι gay δε θα καούν στην κόλαση, γιατί η κόλαση δεν υπάρχει. Παρόλο που είναι κατά του ομόφυλου γάμου, υποστηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα για τα ομόφυλα ζευγάρια.




Δες και αυτό!