ΗΠΑ: Συγκλονιστικά υψηλά τα ποσοστά χρήσης της διορθωτικής θεραπείας

25/01/2018
από

Περισσότερα από 75.000 έφηβα άτομα στις ΗΠΑ θα υποβληθούν σε διορθωτική θεραπεία πριν από την ενηλικίωσή τους σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Williams στη Νομική Σχολή του UCLA.

Περισσότεροι από 75.000 έφηβοι, ηλικίας 13 έως 17 ετών, στις Ηνωμένες Πολιτείες θα υποβληθούν σε διορθωτική θεραπεία πριν από την ενηλικίωσή τους είτε από επαγγελματίες ψυχικής υγείας είτε από πνευματικούς και θρησκευτικούς ηγέτες.

Το UCLA είναι ένα Πανεπιστήμιο, που βρίσκεται στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια και με βάση πρόσφατη μελέτη, φαίνεται ότι περίπου 20.000 LGBTI νεαρά άτομα θα υποβληθούν στην αμφιλεγόμενη διορθωτική θεραπεία από επαγγελματίες υγείας, ενώ άλλα 57.000 θα υποβληθούν στη ίδια διαδικασία από θρησκευτικούς ή πνευματικούς ηγέτες.

Διαπίστωθηκε επίσης, ότι περίπου 698.000 LGBTI ενήλικα άτομα είχαν υποβληθεί ήδη σε διορθωτική θεραπεία, ενώ τα 350.000 από αυτά είχαν υποβληθεί σε διορθωτική θεραπεία στην εφηβεία τους.


Οι άνθρωποι σώζονται από τους νόμους

Η διορθωτική θεραπεία, κάτα την ψευδοεπιστήμη και τη θρησκεία, “μπορεί να θεραπεύσει” τους ανθρώπους από την ομοφυλοφιλία.

Οι περισσότερες επαγγελματικές ενώσεις υγείας καταδικάζουν την πρακτική της διορθωτικής θεραπείας, όπως η απολογία ορόσημο από το Royal College Ψυχιάτρων Αγγλίας, συνεπώς, έχουν καλέσει το Κογκρέσο και τους πολιτικούς να θεσπίσουν νόμους εναντίον της.

«Η έρευνά μας δείχνει ότι νόμοι που θα απαγορεύουν τη διορθωτική θεραπεία, θα μπορούσαν να προστατεύσουν δεκάδες χιλιάδες εφήβους, από αυτό που οι ειδικοί σήμερα λένε ότι είναι μια επιβλαβής και αναποτελεσματική πρακτική» , δήλωσε η Christy Mallory, διευθύντρια του Ινστιτούτου.

Η βλάβη προέρχεται από την εμπειρία των ανθρώπων, που υποβλήθηκαν σε αυτήν την πρακτική. Οι ειδικοί συνδέουν τη διορθωτική θεραπεία με προβλήματα ψυχικής υγείας και με την αυτοκτονία.

Η Kerith Conron, μία από τις συγγραφείς της μελέτης, δήλωσε:

«Με τόσο μεγάλο αριθμό εφήβων, που διατρέχουν τον κίνδυνο υποβολής σε διορθωτική θεραπεία, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι οικογένειες, οι κοινότητες των θρησκευόμενων ανθρώπων κι οι άνθρωποι που εργάζονται στην παροχή υπηρεσιών, θα έχουν ακριβείς πληροφορίες για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου και θα εργαστούν για να μειώσουν το στίγμα και να προωθήσουν την αποδοχή της LGBT νεολαίας και των οικογενειών τους» .

https://avmag.gr/81220/i-vretaniki-psychologiki-eteria-ypografi-mnimonio-gia-to-telos-stis-diorthotikes-therapies/




Δες και αυτό!