Διαγωνισμός πανεπιστημίου προτρέπει φοιτητές να “αλλάξουν” gay άτομα

04/04/2018
από

Πανεπιστήμιο της Μαλαισίας διοργάνωσε έναν διαγωνισμό για τις φοιτήτριες και τους φοιτητές να δοκιμάσουν και να «αλλάξουν» τους gay συμμαθητές τους.

Ο Σύνδεσμος Φοιτητών Μουσουλμάνων του Πανεπιστημίου Sali της Μαλαισίας, που βρίσκεται στο νησί Penang, διοργάνωσε τον διαγωνισμό, που έχει και την έγκριση των πανεπιστημιακών αρχών.

Οι αφίσες για τον διαγωνισμό αναφέρουν ότι σκοπός είναι να βοηθήσουν LGBT φοιτήτριες και φοιτητές που έχουν «διαταραχές σεξουαλικού προσανατολισμού να επιστρέψουν στα φυσικά ένστικτά τους» , με τη σφραγίδα του Τμήματος Παιδείας της Μαλαισίας.

Οι συμμετέχουχες/ντες κλήθηκαν να σχεδιάσουν μια αφίσα ή ένα σύντομο βίντεο με θέμα “Βοήθεια προς τις LGBT ομάδες” , για να δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου.

Ένας από τους διοργανωτές του διαγωνισμού, ο φοιτητής Αγγλικής Φιλολογίας Abdul Hadi Radzi, δήλωσε στο NBC News ότι δημιούργησαν τον διαγωνισμό για να «προσεγγίσουν τα LGBT άτομα» προσθέτοντας ότι: “Προσπαθούμε να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους, αυτή είναι η άποψή μας για τη διόρθωση των LGBT ατόμων, όχι για να τα διώξουμε, όχι για να τα καταδικάσουμε.

Η Μαλαισιανή ομάδα υπεράσπισης των τρανς ατόμων, Justice for Sisters σχολίασε ότι «ανησυχούμε εξαιρετικά για το επιβλαβές αντίκτυπο του διαγωνισμού στο σύνολο» . Εκπρόσωπος της οργάνωσης υπογράμμισε: “Τέτοια προγράμματα δημιουργούν ένα τοξικό και μη ασφαλές περιβάλλον για όλες κι όλους τις φοιτήτριες και τους φοιτητές και το προσωπικό που είναι LGBT άτομα και αντιβαίνουν στον στόχο των ιδρυμάτων αυτών, που υποτίθεται ότι παρέχουν ένα ανοιχτό μαθησιακό κι ασφαλές περιβάλλον για όλες/ους” .

Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στη Μαλαισία και η κοινότητα των LGBT ατόμων αντιμετωπίζει εκτεταμένη βία και διώξεις.




Δες και αυτό!