Tο -so gay- Βερολίνο από τους Nomadic Boys

02/03/2018

To Βερολίνο είναι σούπερ gay. To gay στοιχείο είναι αποδεκτό σε κάθε πτυχή της κοινωνίας γι΄αυτό και μπορείτε να το συναντήσετε παντού. Το Schöneberg αποτελεί την καρδιά της gay κοινότητας από τη δεκαετία του 20, απ΄όταν δηλαδή έγινε και η πρώτη gay περιοχή του κόσμου. Αν και καταστράφηκε ολοσχερώς στα χρόνια των Ναζί κατάφερε να αναγεννηθεί μετά την ανέγερση του Βερολίνου το 60. Έκτοτε συνεχίζει να αναπτύσσεται. Οι εναλλακτικές gay σκηνές ξεκίνησαν να εμφανίζονται στο ανατολικό κομμάτι της πόλης τα τελευταία 20 χρόνια, από την πτώση του τείχους και μετά, ειδικότερα στις περιοχές Kreuzberg, Neukölln και Friedrichshain. Ακόμα και έτσι, όμως, το Schöneberg παραμένει η Βασίλισσα της βερολινέζικης σκηνής.

Μετακινήσεις

Η μετακίνηση στο Βερολίνο είναι αρκετά εύκολη. Για να μεγιστοποιήσετε την απόλαυσή σας και να αποφύγετε τις ουρές στις μηχανές έκδοσης εισιτηρίων, σίγουρα αξίζει να επενδύσετε σε μια Berlin WelcomeCard πριν φτάσετε. Θα σας δώσει απεριόριστη πρόσβαση στο μετρό (από 2 έως 6 ημέρες) και εκπτώσεις σε διάφορα αξιοθέατα. ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μην ξεχνάτε να επικυρώνετε το εισιτήριό σας σε μία από τις μηχανές, πριν επιβιβαστείτε σε ένα τρένο. Είναι εύκολο να το ξεχάσετε, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους επιθετικούς ελεγκτές να σας κόψουν πρόστιμο!

Που είναι το Schöneberg

Βρίσκεται στο κέντρο δυτικά του Βερολίνου, κοντά στον Ζωολογικό Κήπο και το πάρκο Tiergarden. Διαθέτει όλα όσα χρειάζεστε: εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών, συγκοινωνιακές συνδέσεις και φυσικά το μεγαλύτερο μέρος της gay σκηνής είναι εδώ. Περισσότερη δράση θα βρείτε γύρω από τους δρόμους Fuggerstrasse και Mostrasse, όπου βρίσκονται και τα περισσότερα μπαρ, κλαμπ και καφέ.

Τι να κάνεις στο Βερολίνο

Η πόλη προσφέρει queer περιπάτους στους οποίους μπορείτε να μάθετε την gay ιστορία της πόλης (και της πρώτης σχετικής συνοικίας) που πηγαίνει πίσω στο 1920. Αναμφισβήτητα, πάντως, πρέπει να έρθετε σε επαφή με την πλούσια ιστορία της. Το Βερολίνο είναι μια μεγάλη επίπεδη πόλη, με τα διάφορα σημεία ενδιαφέροντος να είναι διάσπαρτα. Οπότε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα δείτε όλα; Φυσικά το ποδήλατο. Θα προτείναμε να ξεκινήσετε τη βόλτα σας από την εικονική πύλη του Βρανδεμβούργου. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα απομεινάρια του διάσημου τείχους του Βερολίνου, το Bundestag και πολλά άλλα. Αν τώρα ανήκετε σ΄αυτούς που αγαπούν το shopping, το Schöneberg είναι ο παράδεισός σας. Το εμπορικό κέντρο KaDeWe βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το σταθμό Wittenbergplatz του μετρό. Επιπλέον, η λεωφόρος Kurfürstendamm Boulevard είμαι κάτι σαν τη Champs Elysees του Βερολίνου με τις γνωστές επωνυμίες καταστημάτων να βρίσκονται εκεί. Άλλα εμπορικά κέντρα στην περιοχή είναι το Bikini Mall και το Karstadt shopping centre.

Το Schuwles gay museum

Πέρα από τα κλασικά, υπάρχει ένα εξαιρετικό μουσείο στο Schöneberg, αφιερωμένο στην ιστορία και την κουλτούρα της LGBTQ+ κοινότητας. Δημιουργήθηκε το 1985 και σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο ίδρυμα του κόσμου για την queer κοινότητα. Είναι ανοιχτά κάθε μέρα, εκτός από Τρίτη, φιλοξενώντας μια πληθώρα διαφορετικών εκθέσεων κάθε χρόνο, όπως οι SuperQueeroes – Οι γνωστοί queer σούπερ ήρωες στα κόμικς.

Gay Bars & Clubs

Η περιοχή είναι γεμάτη με σχετικά μαγαζιά για να διαλέξετε. Ό,τι και αν ψάχνετε, πιθανότατα θα το βρείτε στο Schöneberg. Μια συμβουλή μας είναι να ψάξετε για εκείνα τα μπαρ που προσφέρουν 2 ποτά στην τιμή του ενός, μιας και είναι τα πιο δημοφιλή εκείνη την ώρα της ημέρας. Για εσάς, τώρα, που θέλετε να πιείτε τα αγαπημένα κοκτέιλ με τους φίλους σας προτείνουμε τα: Heile Welt, Hafen, Prinzknecht και Stagger Lee. Το Βερολίνο είναι επίσης γνωστό για την -χωρίς ταμπού- gay σκηνή της. Αν, λοιπόν, ψάχνετε ένα μέρος για αφήσετε ελεύθερη την άγρια σας πλευρά, κάντε μια βόλτα απ΄αυτά μαγαζιά: Tom’s Bar, WOOF και Mutschmann.

Φυσικά το gay Βερολίνο δεν το βρίσκεις μόνο στο Schönebergμ αλλά παντού. Περιοχές στο ανατολικό Βερολίνο όπως οι Kreuzberg, Prenzlauer Berg and Neukölln έχουν να προσφέρουν αρκετές επιλογές. Για μια σίγουρα εναλλακτική νύχτα περάστε μια βόλτα από το “The Club” στο Neukölln, όπου θα δείτε τα πιο περίεργα drag shows. Τέλος, ένα club που πρέπει αναμφισβήτητα (να προσπαθήσετε) να επισκεφθείτε είναι το διάσημο Berghain. Πρόκειται για μια τεράστια παλιά σιδηροδρομική αποθήκη, που έγινε το πιο διαβόητο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Kreuzberg, για τους λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής. Ανοίγει τα βράδια της Παρασκευής και συνεχίζει μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας. Είναι πάντα γεμάτο, με μεγάλες ουρές στην είσοδο. Οι άντρες στην πόρτας του Berghain είναι διαβόητοι. Ο λόγος τους είναι τελεσίδικος. Δεν έχει σημασία ποιος είσαι! Ακόμα και η Britney και ο Macklemore έχουν φάει πόρτα. Αυτή είναι πάντως η απόλυτη clubbing εμπειρία στο Βερολίνο – αν καταφέρετε να μπείτε!

Gay events όλο τον χρόνο

Το Βερολίνο φιλοξενεί τις μεγαλύτερες gay εκδηλώσεις της Ευρώπης. Όλο τον χρόνο για τα πάντα και τον καθένα. Οι πιο δημοφιλείς απ΄αυτές είναι:

The Lesbian and Gay City Stadtfest Festival: Κάπου μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου, πραγματοποιείται το μεγαλύτερο φεστιβάλ για τη gay και λεαβιακή κοινότητα, κοντά στη Nollendorfplatz. Το φεστιβάλ προσελκύει περισσότερους από 400.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.

Berlin Pride (Christopher Street Day): Κάθε Ιούλιο μερικές εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου διαδηλώνουν για τα LGBT+ δικαιώματα σε μια μεγάλη παρέλαση.

BLF Berlin Leather Fetish: Το Βερολίνο υποδέχεται την άνοιξη με μια εκδήλωση για όσους αγαπούν το δέρμα, το BDSM κλπ.

Folsom Europe: Το μεγαλύτερο φετίχ πάρτι στην Ευρώπη, που ξεκίνησε από το 2003 και πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβριο. Το επίκεντρο είναι το δημοφιλές Folsom Europe Street Fair, το οποίο πραγματοποιείται στο Fuggerstrasse και στο Welserstrasse, κοντά στην πλατεία Wittenbergplatz.


Stefan and Sebastien 

Για περισσότερο Βερολίνο και Νοmadic Boys, μπείτε στο nomadicboys.com

https://avmag.gr/85539/h-aegean-to-antivirus-se-pane-verolino/




Δες και αυτό!