Γιατί η πρακτική του chemsex πρέπει να γίνει αντιληπτή από τα κέντρα υποστήριξης και απεξάρτησης

01/03/2018
από

Μια νέα μελέτη αναφέρει ότι οι υπηρεσίες και τα κέντρα υποστήριξης των ατόμων με εθισμό στα ναρκωτικά πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα χρήσης.

Η μελέτη που διεξήχθη από το Manchester Metropolitan University επισημαίνει ότι οι υπηρεσίες πρέπει να αντικατοπτρίζουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν πλέον τα ναρκωτικά, μιας και αυτά αρχίζουν να σχετίζονται περισσότερο με το σεξ (μια πρακτική γνωστή ως chemsex).

Η μελέτη έδειξε επιπλέον ότι γνωστές ουσίες, όπως το έκσταση, έχουν “φύγει από τη μόδα”. Αντιθέτως, αποτυπώνεται μια αυξανόμενη χρήση της λεγόμενης «ιερής τριάδας» των χημικών ουσιών. Η μελέτη υπογραμμίζει ιδιαίτερα την αύξηση της κρυσταλλικής μεθ και της μεφεδρόνης.

https://avmag.gr/63878/chemsexhiv/

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι υπηρεσίες ναρκωτικών πρέπει να αλλάξουν την προσέγγισή τους στη θεραπεία και την υποστήριξη.

Ο Paul Gray, ανώτερος Λέκτορας στην Εγκληματολογία στο Manchester Metropolitan, δήλωσε:

«Οι υπηρεσίες ναρκωτικών έχουν ξεπερασμένες απόψεις και απευθύνονται μόνο σε χρήστες ηρωίνης, κρακ και κοκαΐνης”.

Σκηνή από το θεατρικό έργο 5 Guys Chillin’ .

Η αλλαγή στη χρήση ναρκωτικών συμπίπτει με την αύξηση της δημοτικότητας των νέων ψυχοδραστικών ουσιών. Πρόκειται για φάρμακα που παράγονται σε παράνομα εργαστήρια τα οποία είναι συχνά μικρές χημικές παραλλαγές άλλων φαρμάκων.

Οι άνδρες που συμμετέχουν στον κόσμο του Chemsex φαίνεται να έχουν ξεπεράσει την χρήση ουσιών, όπως το έκσταση, επιλέγοντας την (ενέσιμη) κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη και μεφεδρόνη.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!