Υπό κράτηση ο συνιδρυτής της ιστορικότερης και μεγαλύτερης LGBT oργάνωσης στην Τουρκία

03/02/2018
από

Ο συνιδρυτής της “Kaos GL”, μία από τις μεγαλύτερες και παλιότερες LGBT οργανώσεις στην Τουρκία, ανάμεσα στους 13 ανθρώπους που συνελήφθησαν από τις αρχές με τη δικαιολογία ότι υποστήριξαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα κείμενο που αντιτίθεται στη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.

Ο λόγος για τον Αλί Ερόλ, ο οποίος είδε την αστυνομία να εισβάλλει εχθές το πρωί στο σπίτι που διαμένει με τον σύντροφό του.

Ο Ερόλ είναι γνωστός στην παγκόσμια LGBT κοινότητα για την ακτιβιστική του δράση, ενώ το 2013 είχε βραβευτεί με το David Kato Vision & Voice Award.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης, “η κράτηση του Erol δείχνει για μία ακόμη φορά το που η ελευθερία της έκφρασης έχει φτάσει στην Τουρκία. Η σύλληψή του ακολουθεί την επ αόριστον απαγόρευση των LGBTI εκδηλώσεων, από τον κυβερνήτη της Άγκυρας, αποκαλύπτοντας και πάλι την αύξηση των εμποδίων και την πίεση που υφίστανται τα LGBT δικαιώματα”.

«Αν και δεν υπήρξε σαφής πληροφορία για τους λόγους σύλληψης του Αλί Ερόλ, οι δικηγόροι του δηλώνουν πως το ένταλμα σύλληψης αναφέρεται σε δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», εξηγεί σε ανακοίνωσή της η Kaos GL.




Δες και αυτό!