Νέο σχολικό μάθημα στην Τουρκία εναντίον των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων

0
3
Ο Υπουργός Παιδείας της Τουρκίας ανακοίνωσε την εισαγωγή ενός προαιρετικού μαθήματος με τίτλο «Η οικογένεια στην τουρκική κοινωνία» στο σχολικό πρόγραμμα, προκειμένου να βοηθήσει στην καταπολέμηση των «ΛΟΑΤ αξιών».

Ο υπουργός Εθνικής Παιδείας της Τουρκίας Yusuf Tekin δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη τη Δευτέρα ότι οι αρχές έχουν την ευθύνη να «καταπολεμήσουν» την ομοφυλοφιλία και ότι ένα νέο προαιρετικό μάθημα με τίτλο «Η οικογένεια στην τουρκική κοινωνία» έχει προστεθεί στο σχολικό πρόγραμμα σπουδών.

«Στο νέο μας πρόγραμμα σπουδών, η οικογένεια αποτελεί θέμα προτεραιότητας», δήλωσε ο Tekin στη συνέντευξη.

Το προαιρετικό μάθημα θα διδάσκεται κατά τη νέα σχολική χρονιά που ξεκίνησε στην Τουρκία τη Δευτέρα. Ο Υπουργός δεν διευκρίνισε ποιες ηλικίες μαθητών μπορούν να επιλέξουν το μάθημα.

«Θέλουμε να μεγαλώσουμε μια γενιά που θα μπορεί να αντανακλά τις αξίες και την ανεξαρτησία αυτής της χώρας στις μελλοντικές γενιές. Είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε με τον δικό μας τρόπο», δήλωσε.

Υποστήριξε επίσης ότι οι οικουμενικές διακηρύξεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα θα πρέπει να επανεκτιμηθούν και ενδεχομένως να τροποποιηθούν επειδή προστατεύουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα.

«Αν με ρωτάτε, πρέπει να εξετάσουμε αυτό το πρόβλημα συζητώντας τα βασικά κείμενα για τα ανθρώπινα δικαιώματα που ισχυριζόμαστε ότι είναι οικουμενικά», είπε.

Υπό τον πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan, η Τουρκία έχει αυξήσει την πίεση εναντίον της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και έχει απαγορεύσει τις Pride εκδηλώσεις.

Μετά την εκλογική του νίκη τον Μάιο, ο Erdogan είπε έμμεσα ότι επιθυμεί να εντείνει αυτήν την πίεση κατά τη διάρκεια της θητείας του.

«Θα κάνουμε αυτό που υποσχεθήκαμε στο έθνος μας την επόμενη περίοδο. Η οικογένεια είναι ιερή για εμάς», δήλωσε ο Erdogan. Επίσης, κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι είναι υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων.

Συντηρητικές ομάδες ανακοίνωσαν ότι θα διοργανώσουν την Κυριακή μια συγκέντρωση κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων με την ονομασία: «Η μεγάλη οικογενειακή συγκέντρωση κατά της διαστροφής».

Περισσότερες από 200 ΜΚΟ θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσαν οι διοργανωτές.

«Είμαστε κατά της ΛΟΑΤ προπαγάνδας και της επιβολής [της ομοφυλοφιλίας]», δήλωσε ο Serdar Eryilmaz, γενικός γραμματέας της Πλατφόρμας Μεγάλης Οικογένειας, σε συνέντευξή του στο TVNet τη Δευτέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.