Ο Ερντογάν δήλωσε ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα απειλούν την οικογένεια

27/10/2023
από
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στοχοποίησε για άλλη μια φορά τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, ισχυριζόμενος ότι αποτελεί κατά κάποιο τρόπο απειλή για τον θεσμό της οικογένειας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε συνεδρίαση του οικογενειακού συμβουλίου (26 Οκτωβρίου), ο Ερντογάν δήλωσε ότι η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα είναι μία από τις «μεγαλύτερες απειλές κατά της οικογένειας», όπως αναμετέδωσε η εφημερίδα Gazete Duvar.

Η συγκεκριμένη δήλωση ήταν μέρος του συνολικού επιχειρήματος του Ερντογάν σχετικά με την αποδυνάμωση του θεσμού της οικογένειας, καθώς και ότι η χώρα χρειάζεται «ένα πολύ μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων».

Αν και ο Ερντογάν δεν εξήγησε άμεσα γιατί ο πληθυσμός των 85 εκατομμυρίων ατόμων δεν αρκεί, επισήμανε τι πιστεύει ότι εμποδίζει την ανάπτυξη της χώρας.

Όπως είπε, μια από τις κύριες αιτίες είναι τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και οι ιδεολογίες γύρω από αυτά τα ζητήματα.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν φάνηκε να έχει πρόβλημα με τις πολιτικές γύρω από την ουδετερότητα των φύλων, όπως τις χαρακτήρισε, με τις «παγκόσμιες προσπάθειες από-εμφυλοποίησης», για τις οποίες δήλωσε ότι αποτελούν «αποκλίνουσες τάσεις» που στοχεύουν άμεσα «στον θεσμό της οικογένειας».

«Η οικογένεια είναι ιερή στην πίστη και τον πολιτισμό μας. Η θρησκεία και η ηθική μαθαίνονται στις οικογένειες», συνέχισε, προειδοποιώντας κατά «των προσπαθειών αποδυνάμωσης του θεσμού της οικογένειας».

«Η Λαϊκή Συμμαχία δεν αποδέχεται τους ΛΟΑΤ. Ας τους έχει η [αντιπολιτευόμενη] Εθνική Συμμαχία, μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να μολύνει την ιερή οικογένεια».

Ο Ερντογάν επισήμανε και άλλες ύποπτες απειλές για τον πληθυσμό της Τουρκίας, όπως τα αυξανόμενα ποσοστά διαζυγίων και η συρρίκνωση του αριθμού των παιδιών ανά οικογένεια, αλλά η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα αποτελεί τον κύριο στόχο του εδώ και αρκετό καιρό.

Αν και η ομοφυλοφιλία είναι αποποινικοποιημένη στην Τουρκία, η ρητορική μίσους και συγκεκριμένα τα σχόλια του Τούρκου προέδρου, έχουν καλλιεργήσει μια ατμόσφαιρα φόβου και ανησυχίας για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που ζουν στην Τουρκία.
Δες και αυτό!