Απόσπασμα από το “Just Charlie” – Το coming out ως τρανς κορίτσι στον πατέρα της

25/01/2018
από

Η συγκλονιστική δραματική ταινία με τίτλο “Just Charlie” μας παρουσιάζει μία ταλαντούχα έφηβη ποδοσφαιρίστρια, την Charlie (Harry Gilby), που προσπαθεί να ξεκινήσει με γενναιότητα την φυλομετάβασή της σε μια μικρή πόλη στην Αγγλία.

Με το να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον άνευ όρων, μπορούμε πραγματικά να έχουμε πολύ πιο υγιείς και πιο ευτυχισμένες ζωές” .

Ενώ η οικογένεια της Charlie έρχεται αντιμέτωπη με την αποκάλυψη της κόρης τους, καλείται να αντιμετωπίσει και την εχθρότητα του κόσμου, των γειτόνων και των φίλων τους.

Η σκηνοθέτιδα Rebekah Fortune κι ο συγγραφέας Peter Machen διασκεύασαν αρχικά το θεατρικό έργο “Killing Larry” του 1997, σε μια ταινία μικρού μήκους το 2012.

Παρόλο, που ο νεαρός ηθοποιός που υποδύεται την Charlie, ο Harry Gilby είναι cisgender, η Fortune αναφέρει, ότι ήταν σημαντικό να καταγράψουν την εμπειρία ενός νεαρού τρανς ατόμου με ευαισθησία και ρεαλισμό. Ο Harry συνεργάστηκε για τον σκοπό αυτό με την τρανς νεολαία και τις οικογένειές τους, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας Mermaids της Βρετανίας, και μίλησε με τα μέλη της τρανς κοινότητας για την ταινία.

Ο Harry έκανε προσωπικές συνεδρίες με έναν νεαρό τρανς ηθοποιό, ο οποίος του μίλησε εκτενώς για το δικό του ταξίδι” , αναφέρει η Fortune στο NewNowNext:

Σε κάθε σκηνή συζητούσαμε κάθε φορά που ερχόμαστε για γύρισμα, διερευνώντας πού ήταν η Charlie συναισθηματικά, ψυχολογικά και σωματικά την εκάστοτε στιγμή. Επίσης, δουλέψαμε πάνω στο φύλο και στο σώμα του Harry, καθώς αισθανόμαστε σημαντικό το γεγονός, ότι η Charlie δεν ήταν υπερβολικά θηλυπρεπής, αλλά ότι η σωματικότητά της κινούταν από το να είναι πολύ αρρενωπή στο να μεταβάλλεται σε πολύ λεπτεπίλεπτη, όσο ερχόταν πιο κοντά στο να είναι ο αληθινός εαυτός της» .

Σ’ αυτό το συγκλονιστικό απόσπασμα, η Charlie κάνει coming out για την αλήθεια της αναφορικά με την τρανς ταυτότητα φύλου της στον πατέρα της:




Δες και αυτό!