Η Γαλλία συμφωνεί με την παρένθετη μητρότητα

04/01/2018
από

Yπέρ της παρένθετης μητρότητας, κυρίως για ιατρικούς λόγους, τάσσεται η πλειονότητα των Γάλλων.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από μια δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα, λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση στην κυβέρνηση για την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή.

Η δημοσκόπηση, που έγινε από την εταιρεία Ifop και δημοσιεύτηκε στην Καθολική εφημερίδα La Croix, έδειξε ότι το 62% των Γάλλων σήμερα τάσσεται υπερ της παρένθετης μητρότητας. Από αυτούς το 46% θα στήριζε την παρένθετη μητρότητα μόνο αν συνέτρεχαν ιατρικοί λόγοι, ενώ το 18% σε κάθε περίπτωση.

Στη Γαλλία, καθώς και σε πολλές άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, απαγορεύεται κάθε μορφή παρένθετης μητρότητας. Ωστόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιτρέπεται η παρένθετη μητρότητα για αλτρουιστικούς και όχι για εμπορικούς σκοπούς.

Η γαλλική κυβέρνηση θα ξεκινήσει φέτος διάλογο με θέμα ένα νέο νομοθετικό πακέτο βιοηθικής, το οποίο πιθανόν να οδηγήσει στην επέκταση της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής σε γυναίκες χωρίς σύντροφο ή σε ομόφυλα ζευγάρια γυναικών, μία θέση την οποία στηρίζει ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Σε μια αντίστοιχη δημοσκόπηση τον περασμένο Σεπτέμβριο το 52% των Γάλλων απέρριπτε την παρένθετη μητρότητα σε κάθε μορφή της σε σχέση με το 36% που είναι το σημερινό ποσοστό.



Δες και αυτό!