Caroline Farrow: «Οι γκέι γονείς «αφαιρούν» τα μωρά από τις μητέρες τους»

05/09/2022
από
Caroline Farrow
Caroline Farrow

Η αντι-τρανς, ακτιβίστρια κατά των γκέι, Caroline Farrow, από το Ηνωμένο Βασίλειο, πιστεύει ότι τα «δικαιωμένα» γκέι ζευγάρια «αφαιρούν τα μωρά» από τις μητέρες τους, για να γίνουν γονείς.

Η Farrow δήλωσε τα παραπάνω στο Piers Morgan Uncensored, που φιλοξενήθηκε από τον Jeremy Kyle, την Πέμπτη (1 Σεπτεμβρίου), απαντώντας σε μια κυβερνητική έκθεση, που έδειξε ότι το 44% των παιδιών που γεννήθηκαν το 2000 και το 2001 στο Ηνωμένο Βασίλειο δε ζήσαν με δύο βιολογικούς γονείς, σε όλην την παιδική τους ηλικία.

Η Farrow, η οποία είναι διευθύντρια της εκστρατείας του Ηνωμένου Βασιλείου για το ακροδεξιό κόμμα CitizenGo, θρηνούσε για την κατάρρευση των «παραδοσιακών οικογενειών» και στη συνέχεια ρωτήθηκε από τον Kyle τι πιστεύει για τις οικογένειες με ομόφυλους γονείς.

«Νομίζω ότι το τι επιλέγουν οι συναινούντες ενήλικες εξαρτάται από αυτούς», είπε.

«Ωστόσο, αυτό που θα έλεγα είναι, και είμαι πολύ σαφής σε αυτό, ότι δε συμφωνώ με το να αφαιρούνται τα μωρά από τις μητέρες τους… Από πού κι ως πού δύο άντρες κάνουν ένα μωρό, από πού ήρθε αυτό το μωρό;»

Μετά την απάντηση της καλεσμένης και πολιτικής ανταποκρίτριάς της από το PoliticsJOE, Ava Santina, ότι δύο άντρες είναι περισσότερο ικανοί να γίνουν γονείς και να δώσουν αγάπη στο παιδί, η Farrow απάντησε: «Τα μικρά μωρά χρειάζονται τις μητέρες τους… όπου έχεις δύο άντρες που μεγαλώνουν ένα μωρό, αυτό το μωρό προέρχεται από μητέρα και έχει αφαιρεθεί από εκείνη για οποιονδήποτε λόγο».

Μετά την προβολή της εκπομπής, η Farrow επανέλαβε τους ισχυρισμούς της και στο Twitter και έφτασε στο σημείο να πει ότι οι γυναίκες της Βρετανίας θα στραφούν σε ρυθμίσεις παρένθετης μήτρας*, για να αντιμετωπίσουν την κρίση του κόστους ζωής.

«Τίποτα δε με εξοργίζει περισσότερο από άντρες που πιστεύουν ότι κατά κάποιο τρόπο δικαιούνται ένα μωρό και που διαγράφουν την αποδεκτή επιστήμη της μητρικής προσκόλλησης», έγραψε η Farrow στο Twitter.

«Με το κόστος ζωής να αυξάνεται, θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί όσον αφορά τη νομιμοποίηση καταστάσεων, όπου μια γυναίκα αναγκάζεται να δώσει το σώμα της για σεξ, ή αναπαραγωγή για να επιβιώσει. Πολλές γυναίκες θα δελεαστούν από την προοπτική ενός «ευεργέτη» που θα εξασφαλίσει το φαγητό τους και θα τις ζεστάνει τον χειμώνα».

Και πρόσθεσε: «Οι άνδρες δε μπορούν να κάνουν μωρά. Τα μωρά χρειάζονται τις μητέρες τους για να ευδοκιμήσουν. Ξεπεράστε το, μεγαλομανείς!»

Η Caroline Farrow δήλωσε στο PinkNews:

«Πιστεύω ότι η βέλτιστη κατάσταση για τα παιδιά είναι να μεγαλώνουν σε ένα σταθερό οικογενειακό περιβάλλον, με μια μητέρα και έναν πατέρα, που είναι αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλον, και ότι κάθε παιδί αξίζει μια μητέρα και έναν πατέρα.

«Αυτό δε σημαίνει ότι οι ομόφυλοι γονείς δεν μπορούν να προσφέρουν στοργικά και σταθερά σπίτια για τα παιδιά, αλλά ότι το να δώσεις σε ένα παιδί μητέρα και πατέρα είναι το ιδανικό.

«Τα σχόλιά μου για τους ομόφυλους γονείς αφορούσαν συγκεκριμένα την παρένθετη μητρότητα, η οποία κανονικοποιείται και η σημασία του μητρικού δεσμού μειώνεται.

«Είμαι αντίθετη με την παρένθετη μητρότητα σε όλες τις περιπτώσεις, ανεξάρτητα από το αν οι γονείς είναι στρέιτ ή ομοφυλόφιλοι. Τα σώματα των γυναικών δεν είναι εμπόρευμα και κανένας άντρας δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει ένα νεογέννητο από τη μητέρα του.»

*Να σημειώσουμε εδώ ότι ο όρος “παρένθετη μητέρα” και “παρένθετη μητρότητα” χρησιμοποιούνται όλο και λιγότερο και τείνουν να αντικατασταθούν πια από τους όρους “παρένθετη γυναίκα” και “παρένθετη μήτρα” αντίστοιχα, μιας και η “μητέρα”, η “μητρότητα” κι η “γονεϊκότητα” εν γένει δεν είναι συνώνυμα της κύησης και του τοκετού, αλλά πολλά περισσότερα από αυτό.
Δες και αυτό!