Το gay σεξ είναι παράνομο στην Τζαμάικα αλλά αυτοί οι ακτιβιστές βρήκαν τρόπο να τα βρουν με την αστυνομία

26/12/2017
από

Μια ομάδα LGBTI ατόμων από την Τζαμάικα βρήκε έναν ιδιαίτερο τρόπο για να χτίσει γέφυρες με το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Το gay σεξ είναι παράνομο στην Τζαμάικα. Και το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα έχει ένα άσχημο ιστορικό σε σχέση με έναν LGBTI ακτιβιστή.

Το 2010, ο (gay) δικηγόρος Maurice Tomlinson δέχτηκε αρκετές απειλές για τη ζωή του μέσω email. Απειλούσαν να τον σκοτώσουν, αν συνέχιζε να υποστηρίζει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΙ.

Ο Tomlinson δεχόταν συχνά τέτοιες απειλές. Αλλά αυτή τη φορά, η φύση της ήταν πιο άμεση και χυδαία. Έτσι έπρεπε να το πάρει σοβαρά.

Επισκέφτηκε τον Αστυνομικό Σταθμό του Freeport, κοντά στο σπίτι του στο Montego Bay, για να του το αναφέρει. Ο αξιωματικός εκεί είπε “ότι μισεί τους ομοφυλόφιλους γιατί είναι άρρωστοι”.

Τελικά, η αστυνομία υποσχέθηκε να ερευνήσει. Αλλά οι εβδομάδες πέρασαν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Τελικά, ο Tomlinson αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη Τζαμάικα και να ζητήσει άσυλο στον Καναδά. Επιστρέφοντας, ο ίδιος αποφάσισε να στηρίξει τη διοργάνωση του pride στην πόλη του.

«Μπορείτε να φανταστείτε την έκπληξή μου όταν μου πρότειναν να ζωγραφίσουμε το ίδιο αστυνομικό τμήμα μέσα από το έργο κοινωνικής δικαιοσύνης μας”, δήλωσε ο Tomlinson στο GSN. «Το κτίριο ήταν έτσι εδώ και χρόνια. Έτσι πήγα στην αστυνομία και ρώτησα αν μπορούσαμε να το βάψουμε. Αρχικά ο διοικητής ήταν διστακτικός αλλά προς έκπληξή μου, είπε ότι θα μπορούσαμε να το κάνουμε”.

Έτσι 12 εθελοντές του Montego Bay Pride επιστρατεύτηκσν για να φέρουν εις πέρας την αποστολή. Αρχικά, η αστυνομία ήταν ελάχιστα επιφυλακτική. Αλλά τελικά, οι εθελοντές φαινόταν να τους κερδίζουν. Οι αστυνομικοί συμφώνησαν να βγάλουν μάλιστα αυτήν την καταπληκτική φωτογραφία με το banner του Montego Bay Pride.




Δες και αυτό!