Ακτιβιστής καλλιτέχνης από την Τζαμάικα δολοφονήθηκε στο σπίτι του

04/09/2017
από

Ο δημοφιλής σχεδιαστής μόδας και ακτιβιστής δολοφονήθηκε με πολλαπλές μαχαιριές στο σπίτι του το βράδυ της Πέμπτης στην Τζαμάικα.

Ο Dexter ‘3D’ Ο Pottinger, δημοφιλής gay ακτιβιστής, μοντέλο, σχεδιαστής μόδας και διευθυντής μουσικών βίντεο από την Τζαμάικα, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του το βράδυ της Πέμπτης.

Τον βρήκε ο αδελφός του, όταν έφτασε σπίτι για να δει τι έγινε, επειδή δεν είχε εμφανιστεί σε μία προγραμματισμένη φωτογράφιση. Έφερε πολλαπλές πληγές από μαχαίρι στο σώμα του.

Οι γείτονες δήλωσαν ότι άκουσαν έναν άνδρα να φωνάζει για βοήθεια γύρω στις 4.30 π.μ. την Τετάρτη, αλλά κανένας από αυτούς δεν κάλεσε την αστυνομία.

Όταν η αστυνομία έψαξε στο σπίτι του, ανακάλυψε ότι το κινητό του τηλέφωνο κι η τηλεόραση έλειπαν, ενώ υπήρχε αίμα ακόμη και στους τοίχους.

Άνθρωποι του χώρου της ψυχαγωγίας και του θεάματος της Τζαμάικα δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν την απώλεια του ανθρώπου, του σχεδιαστής και ακτιβιστή, που συνέβαλε τόσα πολλά στον πολιτισμό των LGBTατόμων.

Ο Dexter πήρε το όνομά του από το «Face of Pride 2016» πέρυσι, όταν το φόρουμ Forum of Lesbians, All-Sexuals and Gays (J-FLAG) της Τζαμάικας γιόρτασε την εβδομάδα της υπερηφάνειας.

Η Τζαμάικα είναι γνωστή για την ευρέως διαδεδομένη ομοφοβία της, με το Human Rights Watch να δηλώνει για το 2014 ότι «τα LGBT άτομα από την Τζαμάικα είναι ευάλωτα σε σωματική και σεξουαλική βία και πολλά ζουν σε συνεχή φόβο» .

Η Υπουργός Πολιτισμού, Φύλου, Ψυχαγωγίας και Αθλητισμού, Olivia “Babsy” Grange δήλωσε: “Θεωρώ ότι ο Dexter ήταν ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης, τα έργα του ήταν έργα τέχνης και βοήθησε στο να ορίσουμε την τάση του στυλ στο dancehall. Τα μουσικά του βίντεο ήταν επικά. Έχουμε χάσει έναν πραγματικά ταλαντούχο τζαμαϊκανό.

Η καλλιτέχνης dancehall Cecile, στενή φίλη του Dexter, είπε: “Ο Dexter ήταν απλώς κάποιος που ήταν εκεί για όλους. Ήταν πάντα εκεί για όλους τους φίλους του, μια ζεστή προσωπικότητα. Εάν είχες μια κακή μέρα, θα ερχόταν και θα σου έλεγε πόσο όμορφη ή όμορφος είσαι. Ήταν ένας θαυμάσιος άνθρωπος.” 




Δες και αυτό!