Προσοχή! Το Αμερικανικό Κολέγιο Παιδιάτρων είναι αντι-LGBT

14/12/2017
από

Μία μικρή αντι-LGBT ομάδα “ειδικών” ίδρυσε το Αμερικανικό Κολέγιο Παιδιάτρων για να “κατοχυρώνεται” πίσω από ένα βαρύγδουπο όνομα.

Μήπως, διαβάζοντας τον τίτλο μπερδευτήκατε, επειδή νομίζατε ότι μιλάμε για την γνωστή Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής – American Academy of Pediatrics (AAP);

Αν ναι, αυτό είναι το πρόβλημα! Αυτή η μικρή αντι-LGBT ομάδα βαφτίστηκε “Αμερικανικό Κολέγιο Παιδιάτρων” (ACP) για να μπορεί εύκολα να μπερδέψει τον κόσμο για την εγκυρότητα και την αξιοπιστία της. Έτσι, νομίζοντας κανείς ότι οι δηλώσεις τους εκπορεύονται από τον μεγαλύτερο στο είδος του φορέα της Αμερικής, δηλαδή από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP), δέχεται ως ορθά τα “ευρήματα” των ερευνών τους και στη συνέχεια τα επικαλείται για να στηρίξει πλήθος αντι-LGBT θέσεων, πολιτικών και απόψεων.

Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι πολλά ΜΜΕ επικαλούνται το Αμερικανικό Κολέγιο Παιδιάτρων (ACP) ως αξιόπιστη πηγή, όμως δεν είναι (κάτι, που αν οι δημοσιογράφοι έκαναν σωστά τη δουλειά τους, διασταυρώνοντας τις πηγές τους, θα το γνώριζαν! σ.σ.)

Το ACP συγκροτήθηκε από μια μικρή ομάδα ιατρών, που έφυγαν από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) μετά την πολιτική δήλωσή της το 2002, που εξηγούσε ότι οι gay γονείς δεν ενέχουν κανένα κίνδυνο για τα τεκνοθετημένα παιδιά τους. Μάλιστα, το Κέντρο “Southern Poverty Law” έχει επανειλημμένως χαρακτηρίσει το ACP ως:

ομάδα μίσους κατά των LGBT ατόμων, που διατυπώνει και προωθεί ψευδείς ισχυρισμούς και παραπλανητικές επιστημονικές εκθέσεις.

Η ομάδα αυτή κινείται στην ψύχρα, έχοντας πια ξεπεράσει το στάδιο, που απλά ανεβάζει στο ίντερνετ ψευδείς εκθέσεις, αλλά μπαίνει σε μεγαλύτερο βάθος στην πολιτική σκηνή.

Έχει φτάσει στο σημείο να καταθέτει ως έγκυρη πηγή, στα αμερικανικά δικαστήρια για σοβαρές υποθέσεις, που αφορούν LGBT δικαιώματα. Οι εκθέσεις τους έχουν γίνει γνωστές και τις επικαλούνται διάφοροι κύκλοι, παρά τις σαφείς κριτικές από τους ειδικούς επιστήμονες στον τομέα. Όταν ρωτήθηκε για το ACP, ο κ. Scott Leibowitz, ιατρός και διευθυντής του προγράμματος THRIVE στο Nationwide Children’s Hospital καθώς και πρόεδρος της επιτροπής για θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου για την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής, δεν μάσησε τα λόγια του και δήλωσε:

Δύσκολα μπορεί να είναι μια αξιόπιστη ιατρική οργάνωση, όταν επιλέγει με συνέπεια να αγνοεί την επιστήμη και την αυξανόμενη βάση τεκμηρίων, που δείχνουν σαφώς τα οφέλη φροντίδας για την LGBT νεολαία σε όλες τις ηλικίες» .

Διαβάστε παρακάτω μερικές ψευδείς δηλώσεις, που διατυπώνονται από το Αμερικανικό Κολέγιο Παιδιάτρων (ACP) κι έχουν τη δύναμη να βλάψουν τη LGBT νεολαία:


1. Η επανορθωτική θεραπεία για τους ομοφιλόφιλους εφήβους είναι μία καλή ιδέα

Η επανορθωτική θεραπεία αναφέρεται σε μια προσπάθεια αλλαγής του σεξουαλικού προσανατολισμού ενός ατόμου (γενικά από ομοφυλόφιλο σε ετεροφυλόφιλο). Το 2010, το ACP έστειλε μία επιστολή σε 14.000 υπευθύνους σχολείων, με σκοπό την προώθηση της επανορθωτικής θεραπεία για ομοφυλόφιλους μαθητές και τις λεσβίες μαθήτριες. Στην επιστολή αναφερόταν μάλιστα εσφαλμένα ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας της Αμερικής, Francis Collins, M.D., Ph.D., ο οποίος ευτυχώς, απέρριψε γρήγορα την επιστολή αυτή, ως παραπλανητική και επικίνδυνη.

Η Αμερικανική Ακαδημία ΠαιδιατρικήςAmerican Academy of Pediatrics, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδικής και Εφηβικής ΨυχιατρικήςAmerican Academy of Child & Adolescent Psychiatry, η Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία – American Psychiatric Association, μεταξύ άλλων, όπως το Βασιλικό Κολέγιο Ψυχιάτρων της Αγγλίας – Royal College of Psychiatrists, χαρακτηρίζουν την επανορθωτική θεραπεία επικίνδυνη και ανήθικη. Η επανορθωτική θεραπεία έχει αποδειχθεί επανειλημμένα ότι είναι αναποτελεσματική στη μεταβολή του σεξουαλικού προσανατολισμού, ενώ η μη αποδοχή του σεξουαλικού προσανατολισμού στις νέες και τους νέους αυξάνει δραματικά τον κίνδυνο αυτοκτονίας, κατάθλιψης και κατάχρησης ουσιών.


2. Οι gay κι οι λεσβίες ως γονείς είναι κακοί γονείς

Αυτός ήταν ο λόγος που αρχικά ιδρύθηκε το ACP. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής εξήγησε με ανακοίνωσή της το 2002, επικαλούμενη μια σειρά βιβλιογραφίας, ότι τα παιδιά των gay και λεσβιών γονέων έχουν την ίδια δυναμική για να μεγαλώσουν με υγεία, την ίδια προσαρμογή και την ίδια ανάπτυξη, όπως και τα παιδιά, που οι γονείς τους είναι ετεροφυλόφιλοι. Μία μερίδα ειδικών που διαφωνούσαν με την παραπάνω επιστημονικά τεκμηριωμένη δήλωση, ως απάντηση, έφυγε από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, αγνόησε τη βασική βιβλιογραφία και δημοσίευσε μια έκθεση χωρίς έγκυρες αναφορές ή οποιαδήποτε αξιοπιστία, με την υπογραφή ενός νέου φορέα, που συγκρότησε με το όνομα: Αμερικανικό Κολέγιο Παιδιάτρων (ACP).

Το ACP φαίνεται να είναι η μόνη ομάδα ιατρών, που υποστηρίζουν αυτήν τη θέση, με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής, την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, την Αμερικανική Ιατρική Ένωση, μεταξύ άλλων ενώσεων, να διαφωνούν έντονα. Η Αμερικανική Ένωση Ψυχολογίας – American Psychological Association καταγράφει ακριβώς τι ισχύει σε σχέση με αυτούς τους ψευδείς ισχυρισμούς, για όσες/όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα πατήστε εδώ και αντίστοιχα για να διαβάσετε όσα αναφέρονται στο Columbia Law School σχετικά με το θέμα.


3. Η επιβεβαίωση της ταυτότητας φύλου των τρανς εφήβων είναι κακή ιδέα

Ίσως, το πιο δημοφιλές ψέμα, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από το ACP είναι ότι η υποστήριξη των νεαρών τρανς ατόμων σε σχέση με την ταυτότητα φύλου τους, προκαλεί βλάβη στο άτομο, λόγω αυτής της επιβεβαίωσης. Και πάλι, αγνοούν μεγάλες μελέτες. Στο περιοδικό Pediatrics το 2014, οι ερευνητές έδειξαν ότι το μπλοκάρισμα των ορμονών κι οι cross-sex ορμόνες είχαν ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της ψυχικής υγείας των τρανς εφήβων. Το 2016 και το 2017, δύο επιστημονικά άρθρα έδειξαν ότι τα τρανς παιδιά, τα οποία υποστηρίζονται στην ταυτότητά τους και τους επιτρέπεται η κοινωνική φυλομετάβαση, έχουν φυσιολογικά αναπτυξιακά ποσοστά άγχους, κατάθλιψης και αυτοεκτίμησης. Επιπλέον, τρανς άτομα, των οποίων οι οικογένειες δεν υποστηρίζουν την ταυτότητα του φύλου τους, είναι κατά 20% πιο πιθανό να προβούν σε αυτοκτονία.

 

Γράφει ο Jack Turban MD για το Psychology Today
Συγγραφέας και ψυχίατρος παιδιών και εφήβων της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ.


Επιστημονικές Πηγές:

Adelson, S. L., & of Child, T. A. A. (2012). Practice parameter on gay, lesbian, or bisexual sexual orientation, gender nonconformity, and gender discordance in children and adolescents. Journal of the American Academy of Child & Adolescent Psychiatry, 51(9), 957-974.

Cohen-Kettenis, P. T., & Pfäfflin, F. (2003). Transgenderism and intersexuality in childhood and adolescence: Making choices (Vol. 46). Sage.

De Vries, A. L., McGuire, J. K., Steensma, T. D., Wagenaar, E. C., Doreleijers, T. A., & Cohen-Kettenis, P. T. (2014). Young adult psychological outcome after puberty suppression and gender reassignment. Pediatrics, 134(4), 696-704.




Δες και αυτό!