Αντι-LGBT νόμος στην Πολιτεία της Γεωργίας για την τεκνοθεσία

26/02/2018
από

Η Πολιτεία της Γεωργίας ψήφισε, το νόμο SB-375, με τον οποίο θα επιτρέπεται στις υπηρεσίες πρόνοιας παιδιών, συμπεριλαμβανομένων των φορέων τεκνοθεσίας και οικογένειας, να κάνουν διακρίσεις βάσει θρησκευτικών αντιρρήσεων.

Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι οι υπηρεσίες πρόνοιας διατηρούν το δικαίωμα να αρνηθούν την τεκνοθεσία με ομόφυλα ζευγάρια με βάση τις θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Το νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε την Παρασκευή που μας πέρασε (23/02/18) ονομάζεται “Κρατήστε την Πίστη στην Τεκνοθεσία και την Οικογενειακή Φροντίδα” .

Το νομοσχέδιο πέρασε με 35 ψήφους υπέρ, έναντι 19 κατά και αναμένεται να περάσει κι από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Γεωργίας για εξέταση.

Ο Lucas Acosta, Διευθυντής ΜΜΕ της DNC LGBTQ σχολιάζοντας το νομοσχέδιο ανέφερε:

Αντί να επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση των οικογενειών ή στην ένωση παιδιών σε οικογένειες με αγαπημένους γονείς, οι Ρεπουμπλικάνοι της Γεωργίας επιθυμούν να αποκλείσουν κατάλληλους δυνητικούς γονείς από την ικανότητά τους να φροντίσουν ένα παιδί που το έχει ανάγκη.

Ο νομοθέτης της Γεωργίας θα πρέπει να επικεντρώνεται στο πώς μπορεί το σύστημα να προσελκύσει περισσότερους ικανούς κι αγαπημένους γονείς – όχι να απορρίπτει πιθανές οικογένειες με βάση την ταυτότητα φύλου ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό των γονέων.
Δες και αυτό!