Η ανακοίνωση του ΑΝΤ1 για την ομοφοβία και τον φασισμό που δεν έπεισε κανέναν

10/12/2017

Χρειάστηκε να ξεκινήσει η εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» και τα σχόλια του παρουσιαστή Αντώνη Κανάκη, ο οποίος έσφαξε με το γάντι τον Γιώργο Λιάγκα για την απόφασή του να καλέσει στην εκπομπή τον Νότη Σφακιανάκη, για να πάρει θέση ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1, σχετικά με την τηλεοπτική ομοφοβία και τον ρατσισμό (λες και τα τόσα αρνητικά σχόλια του κόσμου δεν ήταν αρκετά).

Πριν λίγες μέρες, λοιπόν, ο σταθμός προέβη σε μια επίσημη ανακοίνωση που ανέφερε τα εξής:

«Από την ίδρυσή του και μέχρι σήμερα, οι αρχές του ΑΝΤ1 εδράζονται σε συγκεκριμένες αξίες. Η ευαισθησία του σε θέματα δημοκρατίας, σεβασμού του ανθρώπου και των δικαιωμάτων είναι μια απ’ αυτές και είναι αυτονόητη και αδιαπραγμάτευτη. Θέσεις και απόψεις που συνιστούν ρητορική μίσους, αναδεικνύουν φασίζουσες, ρατσιστικές και ομοφοβικές απόψεις και συμπεριφορές, δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχουν θέση στο δημόσιο λόγο και προφανώς καταδικάζονται και αποδοκιμάζονται από τον ΑΝΤ1 και τους εργαζόμενούς του, χωρίς φυσικά να οδηγηθούμε σε λογικές ή πρακτικές αποκλεισμού ή λογοκρισίας, οι οποίες προφανώς δε συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μας. Η σταθερή προσήλωση σε αυτές τις αρχές, θα συνεχιστεί αταλάντευτα πολύ περισσότερο σε περιπτώσεις που η διατύπωση συγκεκριμένων θέσεων είναι προβλέψιμη».

Αν και στην ανακοίνωση, λοιπόν, ανεφέρεται ότι “θέσεις και απόψεις που συνιστούν ρητορική μίσους, αναδεικνύουν φασίζουσες, ρατσιστικές και ομοφοβικές απόψεις και συμπεριφορές, δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχουν θέση στο δημόσιο λόγο και προφανώς καταδικάζονται και αποδοκιμάζονται από τον ΑΝΤ1” (αλήθεια η συνέντευξη του Σφακιανάκη τι ήταν ακριβώς;), ο σταθμός σπεύδει να ξεκαθαρίσει “ότι δεν μπορεί να οδηγηθεί σε λογικές ή πρακτικές αποκλεισμού ή λογοκρισίας”. 

Κοινώς δεν είμαστε υπέρ του ρατσισμού, αλλά δεν μπορούμε να λογοκρίνουμε και κάποιον που τον εκφράζει.

Και στο σημείο αυτό είναι που κλείνεις για πάντα την τηλεόραση.

https://avmag.gr/81407/epilektikes-evesthisies/

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!