“Οι Χριστιανοί πρέπει να προσεύχονται ο πρίγκιπας Τζορτζ να είναι gay”

01/12/2017
από

Αν ο Τζορτζ «ευλογηθεί με την αγάπη από έναν καλό νεαρό άνδρα, όταν μεγαλώσει» , αυτό θα βοηθούσε να αλλάξουμε νοοτροπία, δηλώνει ιερέας της επισκοπικής εκκλησίας της Σκωτίας.

Ο Κέλβιν Χόλντζγοορθ είναι ιερέας του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Μαρίας της Γλασκόβης στη Σκωτία και υποστηρικτής της ισότητας, γνωστός για την στήριξή του στα LGBT δικαιώματα.

Ο πρίγκιπας Τζορτζ του Κέιμπριτζ, ο γιος του Πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Δούκισσας του Κέμπριτζ, γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου 2013, είναι 4 χρονών και πήγε πρώτη φορά στο σχολείο το φθινόπωρο.

Ο Χόλντζγοορθ χρησιμοποίησε το ιστολόγιό του για να μιλήσει για την ένταξη της LGBTI κοινότητας στην εκκλησία. Επειδή παρατήρησε, ότι δεν επιθυμεί ο καθένας να προωθήσει ανοιχτά τα δικαιώματα των LGBTI ατόμων, η απάντηση σε αυτό θα μπορούσε να είναι η προσευχή.

«Εάν οι άνθρωποι δεν θέλουν να εμπλακούν στην εκστρατεία μ’ αυτόν τον τρόπο, δεν αφήνουν στην Αγγλία άλλη επιλογή, παρά μόνο να προσεύχονται ιδιωτικά (ή και δημόσια αν τολμούν) ο πρίγκιπας Τζορτζ να ευλογηθεί με την αγάπη από έναν καλό νεαρό άνδρα, όταν μεγαλώσει.” 

«Ένας βασιλικός γάμος θα μπορούσε να γίνουν πιο εύκολα τα πράγματα, αν κι ίσως χρειαστεί να περιμένουμε 25 χρόνια για να συμβεί αυτό. Ποιος ξέρει, αυτό μπορεί να επισπεύσει τα πράγματα σε σχέση με το πώς θα μπορούσαν τα πράγματα να λειτουργήσουν με άλλα μέσα.”


Βέβαια, άλλοι Βρετανοί ιερείς του Χριστιανισμού επικρίνουν τα σχόλια του Χόλντζγοορθ.
Ο Ασέντεν για παράδειγμα, πρώην ιερέας της Εκκλησίας της Αγγλίας, δήλωσε στην Christian Today, ότι τα σχόλια ήταν «άσχημα» και «βαθιά μη-χριστιανικά» και επισήμανε ότι αυτή η προσευχή είναι λάθος:

«Είναι μια αγενής κι αποσταθεροποιητική προσευχή. Είναι το θεολογικό ισοδύναμο της κατάρας της κακιάς νεράιδας σ’ ένα από τα παραμύθια. Είναι μη-χριστιανικό, αλλά και αντι-συνταγματικό» .

Διαβάστε ακόμη:

Αντιδράσεις στη Μ. Βρετανία γιατί χαρακτήρισαν τον πρίγκιπα Τζορτζ ως gay icon




Δες και αυτό!